קהילות יעקב
חבר חדש
הרב עובדיה הסתמך על תשובות מהגניזה הקהירית או לא?דמגוגיה זולה של מי שמעולם לא למד הלכה בצורה רצינית.
הרב עובדיה הסתמך על תשובות מהגניזה הקהירית או לא?דמגוגיה זולה של מי שמעולם לא למד הלכה בצורה רצינית.
זה כמו להגיד, הרב אלישיב הסתמך על יתד או לא?הרב עובדיה הסתמך על תשובות מהגניזה הקהירית או לא?
למהמ אתה לא יכול לענות תשובה בכן או לא?זה כמו להגיד, הרב אלישיב הסתמך על יתד או לא?
אתה לוקח כל מיני גיבובי גיבובי דברים ששמעת אי פעם מאיזה מיישיב בישיב"ק ומשתמש בהם.
ילדי הקט, לך ללמוד, ותבוא לפורום לדבר.
התשובה היא חד משמעית לא.למהמ אתה לא יכול לענות תשובה בכן או לא?
כבר יצא קונטר' בשם מחולת המחנים, שרבני האשכנזים לא הכירו את חכמי ספרד, את הגינת ורדים שהוא אחד מספרי היסוד שמרן החיד"א מביא ממנו הרבה, וגם רעק"א מציין עליו, הם כותבים עליו 'רב ממצרים' כאילו איזה רב שכונה. אז אם היבי"א יסמוך עליו, מבחינתם זה מחבר לא מוכר שא"א לסמוך עליו, (אני כותב כדוגמא בעלמא)"סומך דבריו על איזה מחבר אף אם כי א"א לסמוך עליו"
הרב מאיר יוחנן מירושלים טוען שכן.הרב עובדיה הסתמך על תשובות מהגניזה הקהירית או לא?
מה איכפת לי מקונטרס כזה או אחר, ואם הכינו 'רב ממצרים' הוא בעייתי, וכי חסר כינויים כאלה בספרות מסויימת.כבר יצא קונטר' בשם מחולת המחנים, שרבני האשכנזים לא הכירו את חכמי ספרד, את הגינת ורדים שהוא אחד מספרי היסוד שמרן החיד"א מביא ממנו הרבה, וגם רעק"א מציין עליו, הם כותבים עליו 'רב ממצרים' כאילו איזה רב שכונה. אז אם היבי"א יסמוך עליו, מבחינתם זה מחבר לא מוכר שא"א לסמוך עליו, (אני כותב כדוגמא בעלמא)
ובלי התשובה חסר הסימוכין והביסוס לתשובה.מה הפירוש, סומך על איזה מחבר... רוב ככל התשובות ביבי"א בנויים על פסיקת מרן השו"ע ומבסס את הפסק גם ע"י עוד סניפים וסימוכים.
אין שום בעיה להפעיל את הראש בסברא בלימוד הסוגיא.לא פוסק מסברא וכיו"ב.
לא היה אכפת להם סתם לצאת נגד הגר"ע יוסף בלי לבדוק?הרבה מהם לא למדו יבי"א ולכך כך הם כתבו.
למה לא? כי כותב דברים שאתה לא אוהב?וחבל שאתה מצטט מדברי ספר שאני לא יודע אם אפשר לסמוך עליו,
כיון שיש מבזים גדולי ישראל, אני מראה שההיפך הוא הנכון, והם הולכים בדרך סלולה מהקדמונים.וגם אם הסטייפלר אמר מה שאמר, מי התיר לך לומר,
איני יודע על מה אתה מדבר, אבל בהקשר לענין תביא.אולי תביא גם את הציטטות שכתב מרן הרב שך זצ"ל על אחד מגדולי הדור שליט"א, האם זה הדרך שלך...
רובם יצאו עליו כיון שאמר להכנס לקאולציה של רבין, יתד יצאו עליו רק בגלל זה לא קשור לפסיקה.לא היה אכפת להם סתם לצאת נגד הגר"ע יוסף בלי לבדוק?
זו התשובה לכל דברי הקה"י הנ"ל?רובם יצאו עליו כיון שאמר להכנס לקאולציה של רבין,
יתד לא מעניין.יתד יצאו עליו רק בגלל זה לא קשור לפסיקה.
נראה לך שלזה התכוון הסטייפלר?! אם כן - כדאי שתעשה שיעור בית דחוף ורק אח"כ תחשוב להתחיל לכתוב במקומות ציבוריים...מתשובות בגניזה הקהירית או להסתמך על כל מיני דברים, לא כולם אחזו מזה.
מה אתה מתכוין פוליטיקה?הרב שך הלך עמו יד ביד בהקמת ש"ס. אע"פ שידעו שהוא חולק על החזו"א והיב"א כבר הודפס והופץ עשרות שנים קודם לכן.
הכל פוליטקה.
איני יודע מה אתה שח ומשיח ומגבברובם יצאו עליו כיון שאמר להכנס לקאולציה של רבין, יתד יצאו עליו רק בגלל זה לא קשור לפסיקה.
הרב שך הלך עמו יד ביד בהקמת ש"ס. אע"פ שידעו שהוא חולק על החזו"א והיב"א כבר הודפס והופץ עשרות שנים קודם לכן.
הכל פוליטקה.
?וכן נדפס בספריו אמרי דעת כ"פ
יש שמה מכתבים חריפים נגד ג"ע מרן הגרע"י זצוקללה"ה וזיע"א.
נכון מאד.איני יודע מה אתה שח ומשיח ומגבב
אני יודע שהר' יצחק סיפר כמה פעמים
עוד כשהוא היה בישיבת חברון [להוי אומר 50 שנה אחורה]
שאחד מהרבנים שם יצא נגד יביע אומר ואמר תראו איך הוא פוסק, לוקח ערימת ספרים וממיין , מי שמתיר ימינה ומי שאוסר שמאלה
אח"כ עושה ספירת מלאי אם הוא רואה שעדיין יש עודף לאוסרים, אז הוא שולף איזה מחבר מהגניזה הקהירית כדי שיהיה רוב למתירים ואז פוסק כמותם.
וכו' וכו' עיין בכתובים ובשיעורים שסיפר זאת כמה פעמים
ולא זו בלבד- אלא גם שהיה עושה זאת מול כל התלמידים.......
ב. עוד סיפור מספר- שכשהיה בחור נכנס לסטייפלער וצעק עליו למה אביו בא לב"ב למסור שיעורים וכו' וכו'.
וכל סיפורים אלו היו מלפני 50 שנה ואף יותר