מה זה בדיוק?
קטע מירחון האוצר ע"ו.מה זה בדיוק?
מי הכותב הרב הנאמ"ן?קטע מירחון האוצר ע"ו.
הרב בנימין לוימי הכותב הרב הנאמ"ן?
לא נראה לכאו
בלא קשר לאשכול. אבל מה שאומר שם על המוצרים שהבד"ץ מורידים להם את ההכשר בפסח, שהם כשרים לספרדים, כיוון שסיבת הורדת ההכשר היא קטניות, אינו נכון במציאות כלל, ובהרבה מוצרים שיורד להם ההכשר אין ברשימת הרכיבים שום קטניות, וזאת מלבד החשש שכיוון שאין השגחה מהודרת על הליין הכשל"פ יתכן ויש שם מוצרים נוספים שאינם כשרים למהדרין לפסח. ולמזהיר ולנזהר וכו'.
ייש"כ, עכ"פ באווירה משעשעת זו אספר שלפני כ10 שנים רציתי לקנות איזה מוצר שירד ממנו הבד"ץ, והתקשרתי לבד"ץ לשאול "למה" האם הסיבה שירד ההכשר זה קטניות ואם אני כספרדי יכול לאכול על צד שאין בעיה אחרת. וענה לי מאן דהו, כך: "אין למה!! אין למה!!, אנחנו מקבלים 1000 טלפונים ביום! תתקשר אחרי הפסח!!....[אמר, וניתק...]".
חסום בנט',"בשבילם הספרדים כמו אוויר": הרב אברהם יוסף תוקף את הבד"צים - אמס
לא הבנתי את התירוץ, למה לא רוצה לבוא לבדוק ולהציל את ישראל מאיסור כרת?עוד אמר שלפני כמה שנים הוא התקשר 'לנותן הכשרות'!! וביקש לבוא לראות, והוא דחה אותו בבוז: האם כל אחד שירצה לבוא לבקר ניתן לו?? אולם כשהתחיל לדבר נגד - בשנה שעברה התקשר אליו מישהו מטעמו ואמר לו שהוא מזמין אותו לבוא. ואז כבר לא רוצה כיון שהדבר מכור מראש.
הוא רוצה, מאודלא הבנתי את התירוץ, למה לא רוצה לבוא לבדוק ולהציל את ישראל מאיסור כרת?
כוונתך כנראה "אם אי אפשר במפתיע", אבל הטוענים מנגד 'מקשים' עליו למה לא מפתיע כיום. יש לו כמה חודשים כל שנה שיכול להפתיע מתי שרוצה.ולפי הבנתו, אם אפשר במפתיע, הוא לא מאמין בזה.
@הלכה ברורה אולי יש לך אפשרות לברר אצלו כיום בתור ראשון לציון.
הוא צריך לגלות את דעתו ברבים בזה.
כמדומה (אינני בטוח) שהוא טוען שיש להימנע מכך
אני שאלתי את הגר"ד יוסף שליט"א את שאלתך לפני 2-3 שנים, והוא סרב בכל תוקף לענות לי על מה ששאלת, הוא התחמק ושתק, וזה אומר דרשני ...
גם בספר רבנו מעיד הרב אליהו שטרית כמדומה בתשס"ו שראה את מרן אוכל (כך בזכרוני ואינו לפני) בפסח פפושדו.הרב עמאר לא אוכל פפושדו בגלל שאינה שמורה, הרב דוד לא אוכל בגלל ש"ברוך ה'" הרופא אסר עליו, אבל מעיד שמרן היה אוכל מפני שסמך על רבי אברהם. כך מעיד על הרב עובדיה גם הרב נקי.
יש עוד מה להוסיף?
ערוך השלחן סי' תנג ס"ה:השערוריה כל כך חמורה, שהרי אנו אין אנו בקיאין בסימני חימוץ, כך שקשה לסמוך על מדענים.
ראה לדוג' כמה לא בקיאים אנן בסימני חימוץ
הצג קובץ מצורף 2566
א. אה"נ, בגלל זה אנחנו מתירים לעבור את הפס הזה ועוד כל מיני כללים ומוסכמיות שמקובלות ברחוב.מי שהיה פעם ברכבת יש שם פס צהוב שלוקחים מרחק מהרכבת,
ויש לדון מה המקור לזה ולמה אסור לעבור את הפס הצהוב, ומה עם כוחא דהתירא עדיף?
וחוץ מזה שיש פה ספק שפיקא שמא יפול וגם אם יפול לא בטוח שבדיוק אז תעבור רכבת,
למה בשניות יכול להיפסל? לו יצוייר ומגיעים למסקנא שאין שום בעיה בחומר ההתפחה, אני לא רואה בעיה בזה (כיום).והתשובה היא שיש דברים שלא לוקחים בהם סיכונים כמוהו גם הפפושדו גם אם נגיד שמותר וגם אם נגיד שהמפקחים שם מפקחים כראוי עדיין זה דבר שצריך זהירות גדולה ובשניות יכול להיפסל וחייב להיות גם בדברים האלה פס צהוב שאותו אנחנו לא עוברים.