מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
רשימת הרבנים שרימו/ שיקרו/סיבבו אותם
ארוכה מהרשימה של הבנים שחתמו באמת

יש כאן ריח של בריוני בית שני ששרפו הכל למען האינטרס ולשם שמיים כמובן
צדיק. ככל הנראה גם אני לא אשתתף בעצרת/הפגנה הזו כי כמו שנמר אין דרך רבותינו בכך וכפי הנשמע רבים מהרבנים החותמים הוטעו אם בכלל חתמו. אבל עדיין לדעתי השערוריה הזו של "ההחתמות" לא קשורה לכך שצריך לכבד - מאוד - את כל גדו"י גם אם הם סוברים אחרת מרבותינו.

רשימת הרבנים שרימו/ שיקרו/סיבבו אותם
ארוכה מהרשימה של הבנים שחתמו באמת

יש כאן ריח של בריוני בית שני ששרפו הכל למען האינטרס ולשם שמיים כמובן

כך זה בכל פשקוויל (ובכל זאת, בכל פעם זה מזעזע לראות זאת בעיניים).

שלשום באו למרן הגר"א טופיק שליט"א ראש ישיבות 'באר יהודה' להזמינו לעצרת שישא דברים והגר"א טופיק שליט"א כעס עליהם מאוד ואמר להם שלא לזו הייתה כוונתו כי אם לעצרת תפילה ותל"מ, ולא הסכים לבא להשתתף בהפגנה על אף הלחץ הגדול שלחצו עליו, עד שבא נכדו והוציא את העסקנים מחדרו של ראש הישיבה וד"ל. (ואף הורה לרבנים בישיבה שימשיכו את זמני הישיבה כרגיל).

עצם 'שיווק' גזירת הגיוס כ'גזירה עדתית' היא לא נכונה, כי הגזירה הושתה בפועל על כולם.
התפיסה שכביכול הציבור הספרדי הוא חלש יותר שייכת לזמנים עברו, וב''ה לרוב ככל הבחורים יש גב חזק הן מכח עצמם והן מכח משפחותיהם.

אחד הרבנים שחתם על המכתב (בבירור, הייתי איתו כשחתם) סיפר לי (פה אל פה לא ע"י שליח) ששאלוהו כולל מהצפון האם לבוא ולהשתתף בהפגנה ואמר להם שישאלו את חכם משה צדקה וסיפר שאמרו לו שחכם משה צדקה אמר לשאול את הרב עמאר עד כאן הסיפור. וכששאלתיו הלא הרב בעצמו חתם למה הרב מפנה לחכם משה?, חכם משה עצמו מארגן את ההפגנה למה הוא שלוח לרב עמאר? ענה לי בזה"ל 'העסקנים כתבו ואנחנו חתמנו אבל לא שאנחנו מארגנים את זה'
הרי לנו שלא הרבנים עצמם עומדים מאחורי כל זה אלא רק עסקנים שיש להם כוונות אחרות כנראה. (כפי שנראה מסדר החתימות ששמו את מרן הגאב"ד רק בשורה השלישית, ראשי ישיבות צעירים בני 50 לפני ראשי ישיבות בני 80, ועוד).

עצם 'שיווק' גזירת הגיוס כ'גזירה עדתית' היא לא נכונה, כי הגזירה הושתה בפועל על כולם.
התפיסה שכביכול הציבור הספרדי הוא חלש יותר שייכת לזמנים עברו, וב''ה לרוב ככל הבחורים יש גב חזק הן מכח עצמם והן מכח משפחותיהם.
כי רק בחורים ספרדים נעצרו עד כה
בחורים מחברון פונויז' וולפסון וכו' לא ייעצרו בעתיד הקרוב

הגר"א טופיק שליט"א ראש ישיבות 'באר יהודה'
זכורני לפני כמה שנים, שהיה הפגנה גדולה בגאולה, והוזמן לשם ר' אליהו הנ"ל, ואחרי שירד מהבמה, חבר שלי שהוא תלמידו ליווה אותו ואני הצטרפתי, הוא רטן על כך שלא נתנו לו להיות 'אחרון הדוברים' כדי שהוא ילהיב את כל הציבור להשתולל ולרוץ ללשכת הגיוס... ועוד כיו"ב
כך שמה שכתבת בשמו מוזר לי בתכלית
אציין כי איני מכירו כלל, ומה שכתבתי הוא ממה ששמעתי באוזניי בפעם היחידה שראיתי את הרב הנ"ל

העיד הגר''י עדס שליט''א, שהוא בעצמו דיבר עם יו''ר ש''ס אריה דרעי, ודרעי בעצמו אמר לו שהחוק הנוכחי הוא חורבן התורה וחורבן היהדות שלא היה כמותו
אי''ה נעלה הקלטה בקרוב...

כי רק בחורים ספרדים נעצרו עד כה
בחורים מחברון פונויז' וולפסון וכו' לא ייעצרו בעתיד הקרוב
אולי כי הם פחות נמצאים בנתב"ג?
[גיסי לומד בפוניבז' וסיפר לי שכעשרה אשכנזים מהועד שלו קיבלו צווי גיוס, אם הם יהיו כרגע בנתב"ג הם לא יזכו להיות בני חורים בליל הסדר הקרוב, למרות היותם אשכנזים].

[גיסי לומד בפוניבז' וסיפר לי שכעשרה אשכנזים מהועד שלו קיבלו צווי גיוס, אם הם יהיו כרגע בנתב"ג הם לא יזכו להיות בני חורים בליל הסדר הקרוב, למרות היותם אשכנזים].
בהודעתך זו אתה מזכיר את הבן השלישי בהגדה של פסח 'אחד תם'.
אגב, שם גם ספרדי ישוחרר/לא יעצר

אולי כי הם פחות נמצאים בנתב"ג?
אז פשוט צריך להיזהר מלצאת לחו"ל במקום לעשות הפגנות, לא?

ככלל הייתי מציעי לכל הרבנים הגאונים שליט"א ששמותיהם הודפסו על גבי המודעות בשקר ובכזב ובמרמה,
כולל הרב עמאר ש"הסבירו" לו שמדובר בתפילה למען החיילים ועם ישראל, [כך א"ל כעת בנו שליט"א].
[כדאי לדבר עם בנו של מרן הגר"מ צדקה מו"ר הגאון רבי יאיר שליט"א, לשמוע איך אביו "קשור" לענין ו"מארגן" את ההפגנה. תיצלנה אזנים]
לגשת למשטרה להתלונן
יש מחלקה מיוחדת ל"נפגעי כתות".
מתיחסים ברצינות.
יש כאן עסק עם כת מסוכנת. כדאי לשים לב מוקדם.
ראו הוזהרתם.

זכורני לפני כמה שנים, שהיה הפגנה גדולה בגאולה, והוזמן לשם ר' אליהו הנ"ל, ואחרי שירד מהבמה, חבר שלי שהוא תלמידו ליווה אותו ואני הצטרפתי, הוא רטן על כך שלא נתנו לו להיות 'אחרון הדוברים' כדי שהוא ילהיב את כל הציבור להשתולל ולרוץ ללשכת הגיוס... ועוד כיו"ב
כך שמה שכתבת בשמו מוזר לי בתכלית
אציין כי איני מכירו כלל, ומה שכתבתי הוא ממה ששמעתי באוזניי בפעם היחידה שראיתי את הרב הנ"ל
הדברים שלפני 5 שנים והדברים של היום אינם אותו דבר, הציבור הספרדי פעם היה חלש יותר, כיום הציבור כולו חזק ואיתן.
ההפגנה של עכשיו כוונתה נגד מישהו מסוים וראש הישיבה אמר שלזה הוא לא מוכן! עצרת תפילה ויה"כ קטן - כן, משהו אחר (וד"ל) לא....

אגב באתר של הכותל לא מוזכר כלום לגבי ההפגנה ומינה תלמד שהרב זעפראני לא ישתתף.
שלחו לי
לא יודע היכן התפרסם
*מבית הגאב"ד הגרש"י זעפרני נמסר:*
"במשך היום פנו ישיבות וכוללים לבית הרב בשאלה אם להשתתף בעצרת היום, ונמסר כי הגאב"ד לא ישתתף בעצרת. כמו”כ החתימה של הרב הושגה שלא ביושר, לאחר שנאמר לרב שהעצרת היא תפילת יום כיפור קטן של ערב ר’’ח בראשות חכמי וגדולי ישראל, מו״ר הגר”א סלים ומועצת חכמי התורה. הרב לא מורה מה לעשות בנושא כלל".

על סמך
שלחו לי
לא יודע היכן התפרסם
*מבית הגאב"ד הגרש"י זעפרני נמסר:*
"במשך היום פנו ישיבות וכוללים לבית הרב בשאלה אם להשתתף בעצרת היום, ונמסר כי הגאב"ד לא ישתתף בעצרת. כמו”כ החתימה של הרב הושגה שלא ביושר, לאחר שנאמר לרב שהעצרת היא תפילת יום כיפור קטן של ערב ר’’ח בראשות חכמי וגדולי ישראל, מו״ר הגר”א סלים ומועצת חכמי התורה. הרב לא מורה מה לעשות בנושא כלל".
התפרסם בקבוצה דיגיטלית רשמית של ש"ס

מדהים לראות כיצד מתלהבים כאן מפשקוויל מזוייף, כאילו זהו הפשקוויל הראשון שהוצא במרמה בכחש ובכזב (איני רוצה להאריך בדוגמאות ידועות, שלא יאמרו שאני מסיט את הנושא לדברים אחרים... וד"ל).

סיפר הרב דב פוברסקי (שהיה ממנהלי פורום בחדרי חרדים לפני שנים רבות) שיום אחד ישבו המנכ"לים של העיתונים החרדים וראו שהאתרים החרדים נוגסים בנתח הפרסום שלהם בצורה קשה, המפרסמים עברו לפרסם בדיגיטל וזה הפסד של סכומי עתק, שרק ילך ויגדל עם השנים ככל שיותר ויותר חרדים יגלשו באינטרנט.

ואז ביום אחד בהיר התפרסם בעיתונות החרדית בעמודי השער כרוז מגדולי ישראל המחרים את הגלישה ב"תחנות החרדיות" שזה מילה מכובסת לפורומים חרדיים ואתרים חרדיים, שבזמנו היו בחדרי חרדים וכיכר השבת.

והיות והוא היה כל הזמן בקשר עם גדולי ישראל, שעודדו אותו ואמרו שבדיעבד טוב שיש באינטרנט מקום לחרדים לבלות בו את זמנם, ולא במקומות של תועבה, הוא הלך מיד להגראי"ל שטיינמן, שחתימתו הופיעה בשורה הראשונה של החותמים ביתד נאמן (וכידוע שלמכתבים בעיתונות הממוסדת יש יותר נאמנות מסתם פשקוויל שכל ילד יכול להדפיס ולתלות ברחובות).

הוא התחיל לדבר עמו על מה שחתם, והרב שטיינמן אמר מיד "לא חתמתי"...

אחד העוזרים שקלט מה הולך, ניסה לדובב את הרב ולמזער את הנזק, ואמר לו "אבל הרב קארפ היה אצלך"...

והוא ענה לו בחזרה "הוא היה אבל לא חתמתי"...

מזעזע לחשוב שאם הרב דב פוברסקי לא היה מספר את זה, אף אחד לא היה יודע עד היום שחתימת הגראי"ל שטיינמן היתה מזוייפת. ובכל מקום היו מצטטים את "המכתב ההסטורי של גדולי ישראל נגד האתרים החרדים" (כביכול גדולי ישראל ישבו וכתבו מכתב, כשבעצם הרב קארפ הסתובב וניסה להחתים אותם) עד עצם היום הזה.

הגר"מ צדקה, הגר"י כהן רב שמואל הנביא, הגר"ל גלזר, הגר"א עפג'ין, הגר"י עדס המקובל, הגר"מ טולידנו שליט"א ועוד השתתפו.
הגרב"צ מוצפי והגר"י טופיק שליט"א לא הגיעו מחמת חולשתם.

נערך לאחרונה:
לפי מה שמתפרסם כעת, קרוב ל 4,000 איש השתתפו בעצרת.

אז זה לא 'רבבות'
כמו שעצרת המליון, לא היה מליון איש, וגם לא קרוב לזה
אבל עם כזה כשלון
לא היו מארגנים כלום מראש
לא חלמו לכזה "פדיחות" בלע"ז.
כולם צריכים לבקש מחילה מהגאון הקדוש איש אלוקים נורא מרן חכם צדקה שביזוהו ככה.

ראשי תחתית