מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כעת ברחוב שמואל הנביא בירושלים: ונדליזם המוני והשחתת רכוש ציבורי על ידי מאות צעירים בהפגנת החרדים הספרדים בירושלים
וד"ל.

המנחה דיבר על גדולי ישראל שליט"א שאינו מגיע לעפר כפות רגליהם.
אוי לה לאותה בושה, אוי לה לאותה כלימה.

זו היתה הפגנה של 2,000 איש נגד המפלגות החרדיות ומנהיגיהם.

ואני אומר לאותם מפגינים, תעזבו את המוסדות של ש"ס ודגה"ת (חינוך העצמאי, בני יוסף), וכל ראשי הישיבות שהפגנתם נגדם.
נראה אם תסתדרו לבד או לא.

חבל על הכסף הרב שהושקע בעצרת הזאת.....
גם אם נניח שהיו אלפיים איש (שהרבה מהם סקרנים, שמרבים להסתובב באיזור..)
לא היה עדיף לחלק לכל אחד 3000 ש"ח קימחא דפיסחא? במקום לבזבז את זה על מודעות, פשקווילים, צינתוקים, הסעות, רמקולים, במה, יח"צ..

שאריות ה"הפגנה"

קבצים מצורפים

• כך נראה הרחוב אחרי ההפגנה בירושלים.jpg
    כך נראה הרחוב אחרי ההפגנה בירושלים.jpg
    357.2 קילובייט · צפיות: 44
מדהים לראות כיצד מתלהבים כאן מפשקוויל מזוייף, כאילו זהו הפשקוויל הראשון שהוצא במרמה בכחש ובכזב (איני רוצה להאריך בדוגמאות ידועות, שלא יאמרו שאני מסיט את הנושא לדברים אחרים... וד"ל).

סיפר הרב דב פוברסקי (שהיה ממנהלי פורום בחדרי חרדים לפני שנים רבות) שיום אחד ישבו המנכ"לים של העיתונים החרדים וראו שהאתרים החרדים נוגסים בנתח הפרסום שלהם בצורה קשה, המפרסמים עברו לפרסם בדיגיטל וזה הפסד של סכומי עתק, שרק ילך ויגדל עם השנים ככל שיותר ויותר חרדים יגלשו באינטרנט.

ואז ביום אחד בהיר התפרסם בעיתונות החרדית בעמודי השער כרוז מגדולי ישראל המחרים את הגלישה ב"תחנות החרדיות" שזה מילה מכובסת לפורומים חרדיים ואתרים חרדיים, שבזמנו היו בחדרי חרדים וכיכר השבת.

והיות והוא היה כל הזמן בקשר עם גדולי ישראל, שעודדו אותו ואמרו שבדיעבד טוב שיש באינטרנט מקום לחרדים לבלות בו את זמנם, ולא במקומות של תועבה, הוא הלך מיד להגראי"ל שטיינמן, שחתימתו הופיעה בשורה הראשונה של החותמים ביתד נאמן (וכידוע שלמכתבים בעיתונות הממוסדת יש יותר נאמנות מסתם פשקוויל שכל ילד יכול להדפיס ולתלות ברחובות).

הוא התחיל לדבר עמו על מה שחתם, והרב שטיינמן אמר מיד "לא חתמתי"...

אחד העוזרים שקלט מה הולך, ניסה לדובב את הרב ולמזער את הנזק, ואמר לו "אבל הרב קארפ היה אצלך"...

והוא ענה לו בחזרה "הוא היה אבל לא חתמתי"...

מזעזע לחשוב שאם הרב דב פוברסקי לא היה מספר את זה, אף אחד לא היה יודע עד היום שחתימת הגראי"ל שטיינמן היתה מזוייפת. ובכל מקום היו מצטטים את "המכתב ההסטורי של גדולי ישראל נגד האתרים החרדים" (כביכול גדולי ישראל ישבו וכתבו מכתב, כשבעצם הרב קארפ הסתובב וניסה להחתים אותם) עד עצם היום הזה.
למה להאמין יותר לדב פוברסקי יותר מאשר למנהלי יתד נאמן או להרב קארפ? גם הוא בעל אינטרס מובהק (גם לאחר מעשה להכשיר מעשיו.)

הוא פרש מיידית מהאתר לאחר פרסום מכתב גדו"י (וגם כאשר סיפר את המעשה, היה זה שנים רבות לאחר המעשה, וכמובן שלא היה לו שום אינטרס). הרב שטיינמן לא נתן לו שום הכשר למעשיו בכך שהוא לא חתם על המכתב...

סיכום קצר...

הגאון רבי ראובן אלבז:

אמרו לי עצרת תפילה,
פתאום נהיה הפגנה!
שקרנים!
אני מתנגד ומורה לכל תלמידי בישיבה לא ללכת ולהישמע להוראת כל גדולי הדור מכל העדות והחוגים שלא הזמן להתגרות!!
כל המועצת מתנגדת!
לא הולכים!
מישהו יודע מי זה ומה הולך פה????

הגרש"י זעפרני:

מידיעה ברורה לא ישתתף,
ומה שחתם הוא משום שנאמר לו שזו עצרת תפילה של ער"ח, וגם מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א ושאר חברי מועצת חכמי התורה יצטרפו לקריאה זו, ואכן הוסיף מספר מילים בכת"י לבאר כוונת חתימתו [שהושמטו מן המכתב]

עוד על הגרש"י זעפרני:

מרן הגרש"י זעפראני לא ישתתף בעצרת, זה חוצפה שכתבו אותו במודעות.

עוד דבר שעושים העסקנים, באים בחטף ובלחץ ומחתימים את הרב על דבר כשבסערת הדברים מסתירים ממנו שזה הפגנה נגד המועצות, באומרם שזה תפילת ערב ר"ח וכו'

וברוב חוצפתם הם מפרסמים שהוא ידבר בעוד אני יודע באופן אישי שהרב לא ישתתף וק"ו לא ידבר

מרן הגאב"ד שליט"א מכבד את גדולי ישראל ונמצא איתם בקשר ארוך וותיק בין אם זה מרן הגר"מ צדקה ובין אם זה מרן הגר"א סלים ושאר גדולי ישראל

וכאן שועלים קטנים מחבלים כרמים מנסים לדחוף לכיוון שלהם

עוד על הגרש"י זעפרני:

אני הייתי עם מרן הגאב"ד בבית מרן הגר"מ צדקה לפני כמה חודשים ובאו כמה אברכים וניסו בכל דרך להתקיל את הרב זעפראני מול הרב צדקה וכמה שהרב ניסה ללכת בדרך מכובדת הם ברוב חוצפתם חזרו שוב ושוב על נושא הגיוס ונחפו לתוך דברי הרבנים בחוצפה עצומה עד שבתוך הדברים הרב אמר משפט מסויים, ואת ההסרטה הם חתכו למשפט הזה לבד והוציאו אותו לתקשורת בצורה מעוותת.

לפני הפרסום בקשתי מאותו מסריט שלא יפרסם כי אין זה מכובד ולא נכון, אבל כמובן שזה לא עזר ופרסמו וסתם גרמו צער ונזק למרן הגאב"ד ולמוסדות שבהכוונתו.

זה דרכם הנלוזה של העסקנים האלו למיניהם, הם מקדשים את המטרה וכל האמצעים כשרים בדיוק כמו השמאל בהפגנות שלהם.

עוד על הגרש"י זעפרני:

מבית הגאב"ד הגרש"י זעפרני נמסר, "במשך היום פנו ישיבות וכוללים לבית הרב בשאלה אם להשתתף בעצרת היום, ונמסר כי הגאב"ד לא ישתתף בעצרת. כמו”כ החתימה של הרב הושגה שלא ביושר, לאחר שנאמר לרב שהעצרת היא תפילת יום כיפור קטן של ערב ר’’ח בראשות חכמי וגדולי ישראל, מו״ר הגר”א סלים ומועצת חכמי התורה. הרב לא מורה מה לעשות בנושא כלל".

הגרש"מ עמר

תראו איך כתב הגרש"מ עמר שליט"א, תפילת ר"ח וצום ותענית על המלחמה, בכלל לא הזכיר את הגיוס, וזה מראה שהם באים לרבנים בצורה מסויימת ואז משתמשים בזה כאילו הם תומכים בהפגנה

הגר"י כהן

הייתי ליד מרן הגר"י כהן ר"י יקירי בהפגנה הקודמת, ובאו אברכים לישיבה לבקשו שיצא לרחוב להפגין, מרן הגר"י כהן אמר שלא יוצא, ואח"כ הוסיף, אני התכוונתי בחתימה לעשות הפגנה נגד החילונים שרוצים לגייס וכעת אני רואה שזה הפגנה נגד רבנים, וכי אני יכול כך לחנך תלמידים ? שיש להפגין נגד רבנים ח"ו ?

הגר"א טופיק

שלשום באו למרן הגר"א טופיק שליט"א ראש ישיבות 'באר יהודה' להזמינו לעצרת שישא דברים והגר"א טופיק שליט"א כעס עליהם מאוד ואמר להם שלא לזו הייתה כוונתו כי אם לעצרת תפילה ותל"מ, ולא הסכים לבא להשתתף בהפגנה על אף הלחץ הגדול שלחצו עליו, עד שבא נכדו והוציא את העסקנים מחדרו של ראש הישיבה וד"ל. (ואף הורה לרבנים בישיבה שימשיכו את זמני הישיבה כרגיל).

אחד הרבנים

אחד הרבנים שחתם על המכתב (בבירור, הייתי איתו כשחתם) סיפר לי (פה אל פה לא ע"י שליח) ששאלוהו כולל מהצפון האם לבוא ולהשתתף בהפגנה ואמר להם שישאלו את חכם משה צדקה וסיפר שאמרו לו שחכם משה צדקה אמר לשאול את הרב עמאר עד כאן הסיפור. וכששאלתיו הלא הרב בעצמו חתם למה הרב מפנה לחכם משה?, חכם משה עצמו מארגן את ההפגנה למה הוא שלוח לרב עמאר? ענה לי בזה"ל 'העסקנים כתבו ואנחנו חתמנו אבל לא שאנחנו מארגנים את זה'

הרי לנו שלא הרבנים עצמם עומדים מאחורי כל זה אלא רק עסקנים שיש להם כוונות אחרות כנראה. (כפי שנראה מסדר החתימות ששמו את מרן הגאב"ד רק בשורה השלישית, ראשי ישיבות צעירים בני 50 לפני ראשי ישיבות בני 80, ועוד).

הגרי"ח סופר

מרן שר התורה הגרי"ח סופר שליט"א לא השתתף וכן כל בני הישיבה.

אין לי צד בנידון, אני רק מצרף מכתב (לכאורה) של הגר"מ צדקה שליט"א
שכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה...
דרך אגב הגאון רבי יעקב עדס שליט"א התבטא בפירוש בעד ההפגנה ברדיו השבוע, למי שזה מעניין לדעת...

קבצים מצורפים

• קריאת הרב צדקה.JPG
    קריאת הרב צדקה.JPG
    65.6 קילובייט · צפיות: 39
יש דעה של מרן הגר"מ צדקה שהיא לא דעת שאר רוב גדולי ישראל שמנהיגים בפועל את הציבור ולוקחים אחריות מעשית בהנהגה
אני לא מבין את האיומים של כל מיני עסקנים בשם רבנים שמאיימים על שס שיגידו לא להצביע, הרי אותם רבנים שנלחמים בהפגנות כמו מרן הגר"מ צדקה והגר"י עדס וכד' בכלל לא אמרו מעולם להצביע שס...
אז מי אמר להצביע, ובגלל מי הצבענו שס, בגלל הרב סלים, הרב מאיה וכד' אז לכו תדברו איתם, אל תאיימו
הם כל היום על זה מטפלים בזה בכל הכח, אז מה הטענה למה לא פועלים בצורה שונה, למה לא פורשים מהמשלה ?
הם בדרך שלהם, והרבנים שאמרו לא להצביע יפרשו מהמשלה...
כבר היה לעולמים...
מסתבר שלא יקרה שוב בשנים הקרובות ...

קבצים מצורפים

• 1667223347658.png
    1667223347658.png
    231.1 קילובייט · צפיות: 38
המנחה של ההפגנה היה אברהם זרביב
יהודי שקשור לפלג אהל שרה בנטורי קרתא
בכשרונו המיוחד, הצליח בעצם ההנחיה המוזרה שלו לגרום נזק למתנגדי הגיוס יותר ממה שיכלו להעלות על הדעת.
מתנה גמורה למתנגדים שראו במי המדובר,,,,,,,,
גרם במו פיו להרחיק ציבורים שלמים מהם,,,,,,

בכשרונו המיוחד, הצליח בעצם ההנחיה המוזרה שלו לגרום נזק למתנגדי הגיוס יותר ממה שיכלו להעלות על הדעת.
מתנה גמורה למתנגדים שראו במי המדובר,,,,,,,,
גרם במו פיו להרחיק ציבורים שלמים מהם,,,,,,
כמה שאתה צודק. וביודעו ומכירו קאמינא, שהוא מיחידי העדה החרדית הספרדית, שנואם נגד הבחירות ונגד גדולי ישראל, בלי כל קשר לגיוס.
הם נגד כל מה שהנחילו לנו רבותינו ממרן החזו"א ועד זמננו. והם כמובן לא עושים שום דבר למען הציבור הספרדי, לא פועלים לקירוב לבבות אצל עדות הספרדים, לא הקימו תתי"ם בפרפריה לא ישיבות ולא שום פעילות חינוכית לילדי ישראל.
הם יודעים רק להפגין אבל לא לפעול בכלום, ורק לדבר על מי שבאמת פועל למען הציבור הספרדי.

ניתי וניחזי מה שקר ומה כזב...

זה מה שכתבתי לעיל:

מי שקצת מצוי בסוד העניינים יודע שהרבנים לא יזמו שום הפגנה ואין להם זמן לשטויות והבלים כאלה, אלא אחד העסקנים הוא זה שיזם והחתים, ומטרתו היא לא הפגנה או עצרת אלא הדפסת פשקווילים וקביעת סדר הגדולים למען פעולותיו הבאות שיהיה לו בהם אינטרס כלשהו.

ועל זה הגבת במו ידיך:

את הגר"מ צדקה שליט"א אף עסקן לא מנהל, אלא ההיפך הוא היוזם כי כך הוא חושב.

אין לי צד בנידון, אני רק מצרף מכתב (לכאורה) של הגר"מ צדקה שליט"א
שכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה...
דרך אגב הגאון רבי יעקב עדס שליט"א התבטא בפירוש בעד ההפגנה ברדיו השבוע, למי שזה מעניין לדעת...
זה נשמע שהגרמ צדרה באמת אוחז שצריך הציבור בעת צרה כזו להתפלל.
ויש גדולים אחרת העסוקים בדורון. או במלחמה.
אבל אינני מבין את חריפות הדיבורים כאן הנאמרים באופן לא ראוי בכלל כלפי תלמיד חכם ומנהיג בסדר גודל של הגרמ צדקה ששימש כל גדולי עולם אשכנזים הספרדים שריד לדור קודם.
ובמחילה אף שאיננו שייך לפוליטיקה. עשרות ומאות מתייעצים איתו בענינים ציבוריים ופרטיים. ועוא עונה ולוקח אחריות.
אנא חושבני שאלף בית הוא לכבד גדולי תורה. וגם אם נחלקו ביניהם.
וזה דרכנו כספרדים. ועוד יותר כבני תורה אמיתיים.
להיות מספיק רחב ומבין שיש ב צדדים.
המצב באמת לא פשוט.
ודרכי ההתמודדות הם יכולים להיות שונים.
וכל תח עושה כמיטב יכלתו והבנתו.

כמה פתיתים:
# אף אחד מראשי הישיבות שמנהיגים בפועל את עולם התורה לא השתתף בעצרת.
השתתפו מקובלים, דרשנים, פוסקי רדיו, פוסקי תימן, אבל לא ראשי ישיבות. (מלבד כמובן מרן מוה"ר הגר"מ צדקה שליט"א)
הוי אומר, ראשי הישיבות שנמצאים כל הזמן עם הבחורים לא חושבים שיש צורך בעצרת כזו, ודווקא דרשנים ומקובלים הם אלו שיודעים מה טוב לעולם התורה...
# למעשה, גם ראשי הישיבה היחידים מהמיינסטרים שחתמו על המכתב (ובופעל לא השתתפו אף שקראו לכולם להגיע, ואולי לעצמם הקילו...) ולא הכחישו הם הרב אלחדד משערי תבונה, והרב שמואל טולדאנו מברית יעקב הידועים בדעותיהם העצניקיות
# כידוע לכל בר בי רב דחד יומא שמי שעומד פה מאחרי הכל זה עצניקים יחד עם סאטמר, שעושים ליצצנות מתמימותם של הרבנים הספרדים וד"ל... 'העצרת הספרדית'
# העיקר: מה היתה המטרה של הפגנה זו? וכי יש למישהו הווא אמינא ללכת לצבא? וכי דרעי רוצה להפקיר בחורים? וכי לרב סלים ולרב ביתן ולרב אפרים כהן לא אכפת מהבעיה?

נערך לאחרונה:
ראשי תחתית