מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
חבל שיש מקום לטעות בהבנת ההתנהגות של המיינסטרים שכאילו מי שלא בחור ישיבה או אברך, מותר לו ללכת למקום הטמא הנ''ל...
הסיבה שיש מקום לטעות, אם יש מקום, שיש קבוצה שעושה מכך הון פוליטי, והיא מפרסמת שכביכול חוץ מהם כל הרבנים מתירים ללכת לצבא.
אדם מהפריפריה משתכנע מהם שאכן חוץ מכמה "שומרי הגחלת" כל הרבנים מאוד פושרים בענין.
כמובן שהדברים לא משפיעים על מי שבאמת מכיר את גדולי ישראל.

א. חסום בנטפרי, כנראה בעקבות המראות האלימים שראינו בשולי העצרת..
ב.מעניין שגם לאחר שהוברר שלא היתה שם אפי' רבע רבבה, אתם עדיין מתעקשים לקרוא לזה 'עצרת הרבבות', אולי י"ל דהכוונה לרבבות הדולרים שנשפכו שם..

הסיבה שיש מקום לטעות, אם יש מקום, שיש קבוצה שעושה מכך הון פוליטי, והיא מפרסמת שכביכול חוץ מהם כל הרבנים מתירים ללכת לצבא.
אדם מהפריפריה משתכנע מהם שאכן חוץ מכמה "שומרי הגחלת" כל הרבנים מאוד פושרים בענין.
כמובן שהדברים לא משפיעים על מי שבאמת מכיר את גדולי ישראל.
זה נכון מאד, אבל אינו קשור לנושא האשכול

א. חסום בנטפרי, כנראה בעקבות המראות האלימים שראינו בשולי העצרת..
ב.מעניין שגם לאחר שהוברר שלא היתה שם אפי' רבע רבבה, אתם עדיין מתעקשים לקרוא לזה 'עצרת הרבבות', אולי י"ל דהכוונה לרבבות הדולרים שנשפכו שם..
א. אין עניין להוציא עניין מהקשרו. זה חסום כמו כל העברת קבצים לציבור.
ב. כנהוג במחוזותינו, ואין צורך בדוגמאות למכביר.

אתם עדיין מתעקשים לקרוא לזה 'עצרת הרבבות',
תקרא לה איך שאתה רוצה
היו שם אלפים ב"ה, ואני חוזר על מה שכתבתי שהמארגנים ציפו להרבה פחות מזה
לא יודע מה כל כך כואב לך ולשכמותך בכזו עצרת שזקני וגדולי הדור המובהקים מבני ספרד הביעו בה את דעתם

אתה תמיד נוהג להיות צמוד לנתונים בתיאורים של אירועים בחדשות?
יש לי הרבה עבודה בשבילך...

א. שאין להאמין לכל מילה היוצאת מפיך. הבזיון והחרפה ניכר קבל עם ועולם, ומרבבות נשארו אלפיים איש בקושי. הריקנות של הארוע ניכרה מכל פינה, והשבר שנראה על פרצופי המארגנים ניכר היטב לכולם [וד"ל]
פשוט לא נכון.
רוב החותמים חזרו והודו בקול גדול: רימונו בכחש!!! רוב החותמים כלל לא הגיעו, מדוע??? כי רק עליהם עבדו ולא על רבנים אחרים. להוציא את מרן הגר"ל גלזר שליט"א שהגיע למרות שחתם.
ב. אתה כותב מידיעה מקרוב ממש. אז הבנו להיכן אתה שייך ומה האינטרס.
מה זה אומר 'רימונו'? מה רימו אותם? הם חשבו שהם חותמים על צ'קים? לא הבנתי מה שייך להטעות כאן. תעבור על המכתב ותקרא - חתמו על זה או לא?

מה זה אומר 'רימונו'? מה רימו אותם? הם חשבו שהם חותמים על צ'קים? לא הבנתי מה שייך להטעות כאן. תעבור על המכתב ותקרא - חתמו על זה או לא?
אוקי. אז בסעיף הזה אני מוכרח להודות שאני לא מסכים איתך.
גם אם אעצום את העיניים חזק חזק אני אראה את ה--- שהיה כאן. ומי שיודע כצד זה עובד יודע.

אוקי. אז בסעיף הזה אני מוכרח להודות שאני לא מסכים איתך.
גם אם אעצום את העיניים חזק חזק אני אראה את ה--- שהיה כאן. ומי שיודע כצד זה עובד יודע.
עובד באמצעות סבב טלפונים קצר של חכ"י ש"ס לרבנים והמאכרים שלהם,שיחות הכוללים איומים של מאפיה. וכאן נגמר הסיפור. מדובר בסוד גלוי לכל הכותבים פה שקצת נמצאים בסוד הענינים וחבל על הויכוח - אומנם לא נעים אבל זה מה יש. מה לעשות.

עובד באמצעות סבב טלפונים קצר של חכ"י ש"ס לרבנים והמאכרים שלהם,שיחות הכוללים איומים של מאפיה. וכאן נגמר הסיפור. מדובר בסוד גלוי לכל הכותבים פה שקצת נמצאים בסוד הענינים וחבל על הויכוח - אומנם לא נעים אבל זה מה יש. מה לעשות.
עכשיו אני מבין למה אתמול מצאתי על דלתו של הרב שליט"א בקבוק בנזין וכדורי אקדח לאות איום. באמת היה שם חתימה של דרעי. צודק.

עכשיו אני מבין למה אתמול מצאתי על דלתו של הרב שליט"א בקבוק בנזין וכדורי אקדח לאות איום. באמת היה שם חתימה של דרעי. צודק.
איומים של מאפיה הכוונה לתלמידים שבאים לאיים על רב שלהם על עצירת תקציבים. לא התכוונתי לאיומים מהסוג שהזכרת.

המציאות היא שרובם הגדול, כולל אלו שהיו כתובים בשלטי ענק שידברו בעצרת, לא השתתפו כלל באירוע, ולא בגלל נגיף כלשהו שתקף את כולם..
לגופו של עניין, חלק מהרבנים אמרו (כפי שהופיע כאן לעיל) שהמדובר היה על תפילת יוכ"ק ולא על מעמד שיסוקר בתקשורת, שכפי שנכתב כאן הרבה פעמים על זה המחלוקת (אם ישנה כמובן, יתכן שזה מוסכם על כולם) ולא על שום דבר בחומרת הגיוס לצבא.
דבר שני, לרבנים נאמר (יודע מבפנים) שהעצרת על דעת מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א שאף הולך להשתתף בעצרת, והם כמובן כופים את דעתם אליו, ולכן כשמרן שליט"א הביע את התנגדותו הנחרצת והמובנת בהגיון כנ"ל, בטלפונים אישיים לרבנים שחתמו ובמכתב שנתלה בישיבת מאור התורה לא להשתתף בעצרת (שהובא כאן לעיל), הובע כעס גדול ע"י הרבנים שחתמו.
למה קוראים מרמה אם לא לזה?

@אני הקטן אין עניין להקצין לא בעד העצרת ולא נגד העצרת.
בהחלט יש חלק מגדו"י שסבורים שיש להפגין, אבל יש גם חלק נכבד ורוב גדו"י שסוברים שאין להפגין.
מה תאמר? הנה חתמו? זה כבר ידוע מי חתם על מה חתם ואם חתם. נקודה.

המציאות היא שרובם הגדול, כולל אלו שהיו כתובים בשלטי ענק שידברו בעצרת, לא השתתפו כלל באירוע, ולא בגלל נגיף כלשהו שתקף את כולם..
לגופו של עניין, חלק מהרבנים אמרו (כפי שהופיע כאן לעיל) שהמדובר היה על תפילת יוכ"ק ולא על מעמד שיסוקר בתקשורת, שכפי שנכתב כאן הרבה פעמים על זה המחלוקת (אם ישנה כמובן, יתכן שזה מוסכם על כולם) ולא על שום דבר בחומרת הגיוס לצבא.
דבר שני, לרבנים נאמר (יודע מבפנים) שהעצרת על דעת מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א שאף הולך להשתתף בעצרת, והם כמובן כופים את דעתם אליו, ולכן כשמרן שליט"א הביע את התנגדותו הנחרצת והמובנת בהגיון כנ"ל, בטלפונים אישיים לרבנים שחתמו ובמכתב שנתלה בישיבת מאור התורה לא להשתתף בעצרת (שהובא כאן לעיל), הובע כעס גדול ע"י הרבנים שחתמו.
למה קוראים מרמה אם לא לזה?
כלומר במכתב היה כתוב שאסור להתגייס גם מי שאינו במסגרת לימודים. רק שהיה חשוב להם שלא יגידו את זה ברמקול?... זה מה שאתה אומר?.... ובכל אופן תקרא שוב את המכתב...

למה הרבנים מהמיינסטרים לא מדברים נגד הגיוס?
אולי יש חשש שהחילונים יתעוררו
אבל לא יותר צריך לחשושש שאנו נירדם???

מה שברור הוא לענ"ד
שאם אנו נראה שבאמת אנו מאמינים בזה שהתורה היא מעל הכל ולא רק סיסמה
אם באמת נבכה
אם באמת נכאב
אם באמת נזעק מכל לב
גם עליהם זה ישפיע דברים היוצאים מן הלב נכנסים ללב
כשמרן חכם שלום בכה בכינוס מועצות חכמי וגדולי התורה זה הרעיד כל לב וגם החילונים נאלמו דום
כשמרן רבנו עובדיה בכה לראש הממשלה ב.נ. שגזירת הגיוס יותר כואבת לו מפטירת בנו
הם הבינו שזה רציני
ולא חששו שאולי זה יזיק
אבל אם אנו מסתכלים על זה כמו עוד סעיף בהסכם קואליציוני, ומתחילים להבין את רה"מ שלא מצליח להעביר חוק וכו'
זה הופך לנידון פוליטי ולא לנידון על החיים שלנו

היום התבטא הגרמ''ה הירש שליט''א בנושא האם כדאי לדבר/להתוכח עם חילונים בנושא הגיוס
אם מישהו יכול להעלות כאן לשונו ומדבריו
כמובן דעתו של מרן הגרמ"ה בעניין זה מאוד דומיננטית
אבל אם מותר לשאול
האם הוא מכריע לבדו? האם היתה ישיבה עם מרן הרב צדקה ללבן את הנושא?
נראה שמרן הגר"א סלים כפוף אך ורק לדעתו וא"כ חזרנו לימי הביניים שאין לספרדים דעת תורה
אני כותב בעדינות מכאב אבל אין ספק שיש כאב בציבור על עניין הגיוס הן מבחינה רוחנית והן מבחינה תקציבית וכד'
ואין ע"ז כמעט דיבורים
למה כ"כ חוששים ממה יאמרו
נראה שר אחד מוותר על כסאו ומשכורתו
הבעיה שאין איום אמיתי
אם היינו אומרים ברור בלי למצמץ
חוק לימוד התורה או עם ביבי או עם לפיד!!!!
זה היה עובר מזמן
הרי נתנו לנו דף ריק עם חתימה
וכי אנו מחוייבים למישהו מלבד לתורה

איומים של מאפיה הכוונה לתלמידים שבאים לאיים על רב שלהם על עצירת תקציבים. לא התכוונתי לאיומים מהסוג שהזכרת.
זה באמת לא נעים שאחרי שמרן הגאב"ד לא השתתף בועדת הרבנים לענין חוק הגיוס לבקשת מרן רה"י הגר"מ צדקה!
ושוב פעם חתם יחד עם הגר"מ צדקה והגרי"ח סופר על העצרת, ולהזכיר - אלו רבני 'עמלי התורה'!...
והחתימה הזו לא מצאה חן בעיני מרן הגר"א סלים שהתבטא על כך בחומרה בפני ראשי האיגוד, והם חששו מההשלכות...,
והוצרכו לדבר עם מרן הגאב"ד שיחזור בו, ואכן חזר בו מפני ההשלכות...
אז מה שנשאר לעשות במצב הזה, זה להגיד שרימו ורימו ורימו..........
אין מה לעשות, מי שחלק מהמערכת הפוליטית יש לזה מחיר, יתכן שבמכלול זה משתלם, אבל חופשי הוא כבר לא, וכידוע...

הם מתייעצים זה עם זה כידוע לכל בר בי רב.
באמת בעדינות
מתייעצים? או מקבלים את דעתו?
ולמה לא לשתף עוד גדולים
בגלל שהרב צדקה לא במועצת ולא קשור לשס אין לו דעה בנושא חשוב זה
ובעיקר למה אסור לדבר על זה
למה אנו רדומים
וכי לקחו לנו את היכולת לדבר
חייבים לשתוק????

באמת בעדינות
מתייעצים? או מקבלים את דעתו?
ולמה לא לשתף עוד גדולים
בגלל שהרב צדקה לא במועצת ולא קשור לשס אין לו דעה בנושא חשוב זה
ובעיקר למה אסור לדבר על זה
למה אנו רדומים
וכי לקחו לנו את היכולת לדבר
חייבים לשתוק????
הגה"ק הגר"מ צדקה הוא עיר וקדיש מן שמיא נחית, גדול אמיתי מכל הבחינות.
הלואי שנזכה בעוה"ב לראות את ידית דלתו!
אבל כיון שאינו משתתף בבחירות, ואינו מורה להצביע, מטבע הדברים לא ייתיעצו עימו.
בדיוק כמו שלא מתייעיצים עם סטמער, כי אינם שייכים, ולא כי אינם גדולים.
הרבה מגדולי הדור הליטאים נמצאים בקביעות אצל האדמו"ר מתו"א, אבל לא יתייעצו עימו בעניני גיוס כי אינו שייך.
כך טבעו של עולם.

כמובן דעתו של מרן הגרמ"ה בעניין זה מאוד דומיננטית
אבל אם מותר לשאול
נראה שמרן הגר"א סלים כפוף אך ורק לדעתו וא"כ חזרנו לימי הביניים שאין לספרדים דעת תורה
אני כותב בעדינות מכאב אבל אין ספק שיש כאב בציבור על עניין הגיוס הן מבחינה רוחנית והן מבחינה תקציבית וכד'
ואין ע"ז כמעט דיבורים
למה כ"כ חוששים ממה יאמרו
הבעיה שאין איום אמיתי
זה היה עובר מזמן
א. אם ישנה מחלוקת (אני מדגיש אם) בין מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א לרבנים אחרים, האם כבודו הוא זה שיאמר למרן רה"י שליט"א כיצד להתנהל, עם מי לערוך ישיבות התייעצות, וממי מושפעת דעתו?
זה שמרן רה"י שליט"א סבור בנושא כמו מרן הגמ"ה הירש שליט"א ולא כמו רבנים אחרים, לא אומר שהוא כפוף לדעתו, זה אומר שהוא לא כפוף לרבנים האחרים.
ב. גם אם פרקטית אתה צודק, ההכרעה בכל הנ"ל מסורה ביד דעת תורה של מרנן ורבנן שליט"א, ובניגוד לפעמים אחרות שטענו עסקנים וכו' כאן מרנן ורבנן הביעו את דעתם מפורשות, ברוך שמסר עולמו לשומרים.
הבעיה העיקרית שפרקטית אתה לא צודק. פעם סוגיית הגיוס העסיקה מנדט או שניים מהציבור בלבד, והדבר בא לידי ביטוי רק אצל פוליטיקאים שגירדו את אחוז החסימה והתסיסו את אותו המנדט. כיום הסוגייה מעסיקה את כל הציבור בארץ, הוריהם אחיהם וקרובי משפחתם של הנופלים, ובדרך הטבע הממשלה הבאה שתקום היא "ממשלת אחדות - רק לא חרדים" ח"ו, וממילא הדרך היחידה לכאו' היא רק לחוקק חוק שישתמע לשני פנים ובפועל יפטור את כל בני הישיבות מגיוס, וזה לא יתכן אם תהיה התלהמות תקשורתית נוספת כלפי הנושא. אין שום דרך אחרת באופק חוץ מלדפוק את הראש בקיר.

נערך לאחרונה:
מה אתה רוצה מהרב צדקה ? הרב צדקה קנאי ...
נראה שמרן הגר"א סלים כפוף אך ורק לדעתו
בעיקר לר' דוב - לפי מה שידוע לי (וי''ט שרמ''ה כפוף לר''ד ולא משנה לא נאריך)
וא"כ חזרנו לימי הביניים שאין לספרדים דעת תורה
מתי כן היה לספרדים דעת תורה ? (אם תאמר בימי הרב עובדיה, הרי אז חלקים גדולים מהצבור הספרדי ישבתי לא קיבל כלל את הנהגתו אלא את הרב שך)
ואין ע"ז כמעט דיבורים
למה כ"כ חוששים ממה יאמרו
הבעיה שאין איום אמיתי
זה היה עובר מזמן
בוקר טוב

זה באמת לא נעים שאחרי שמרן הגאב"ד לא השתתף בועדת הרבנים לענין חוק הגיוס לבקשת מרן רה"י הגר"מ צדקה!
ושוב פעם חתם יחד עם הגר"מ צדקה והגרי"ח סופר על העצרת, ולהזכיר - אלו רבני 'עמלי התורה'!...
והחתימה הזו לא מצאה חן בעיני מרן הגר"א סלים שהתבטא על כך בחומרה בפני ראשי האיגוד, והם חששו מההשלכות...,
והוצרכו לדבר עם מרן הגאב"ד שיחזור בו, ואכן חזר בו מפני ההשלכות...
אז מה שנשאר לעשות במצב הזה, זה להגיד שרימו ורימו ורימו..........
אין מה לעשות, מי שחלק מהמערכת הפוליטית יש לזה מחיר, יתכן שבמכלול זה משתלם, אבל חופשי הוא כבר לא, וכידוע...
עם כל הביטחון עצמי
לא מדייק בפרטים זה פירגון בשבילך
אי ההשתתפות בועדה אינה קשורה בכי הוא זה למרן הרב צדקה
והחתימה על המכתב היא כמו שהובהר כבר והובא כאן
מרן הגרשי"ז מכבד ובקשר עם מרן הרב צדקה וכן עם מרן הרב סלים
לעצרת תפילה שאינה כנגד מישהו אפשר לחתום
אבל כשמתברר שיש בזה גם כוונה [של העסקנים] לפגוע בצד או ברב מהצד השני
כאן כבר אין זה המקום
ואמר לי ת"ח גדול שהיה שם והוא בדעה די קיצונית בעניין שנאמרו שם משפטים שהם חוצפה כנגד גדו"י
ובכל אופן לתלות בגדו"י שמשלמים מחיר ומשנים דעתם בגלל קשר למערכת הפוליטית זה חוצפה וראוי שתחזור בך!!!

הסימן אם יש דעת תורה הוא אם יש כאלו שמנסים לדחות את דעת התורה בכל מיני טענות, תירוצים,
השאלה מי מנסה לדחות
זה שיש דעות שונות בין גדו"י אי"ז חיסרון ותמיד היה כך
הנידון כאן הוא למה לא יוצרים חיבור על העיקר שבו כולם מסכימים
הרי לא מדובר כאן באנשי סאטמר או הפלג [אולי הם מנסים לרכוב על זה אבל הרב צדקה אינו שם]
וא"כ למה לטובת הציבור א"א להגיד בדעה ברורה שהתורה היא חיינו
הרי מכתב מהרב סלים לעצור שלא נראה בחור ישיבה כמו שפורסם הוא גם נותן דלק לחילונים, אלא בגלל שאנו לא מוותרים גם עליו הרב סלים טרח לכתוב לו מכתב חיזוק
אז כולנו באותו דעה

ראשי תחתית