מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כמה פתיתים:
# אף אחד מראשי הישיבות שמנהיגים בפועל את עולם התורה לא השתתף בעצרת.
השתתפו מקובלים, דרשנים, פוסקי רדיו, פוסקי תימן, אבל לא ראשי ישיבות. (מלבד כמובן מרן מוה"ר הגר"מ צדקה שליט"א)
הוי אומר, ראשי הישיבות שנמצאים כל הזמן עם הבחורים לא חושבים שיש צורך בעצרת כזו, ודווקא דרשנים ומקובלים הם אלו שיודעים מה טוב לעולם התורה...
אמנם אני בדעה כמוך אך אענה תשובות לשאלותך ששמעתי מחברים.
ראשי ישיבות לא השתתפו משום שהם יודעים שכשהם צריכים תקציב כל שהוא צריכים לסדר משהו בעיריה למי פונים? לח"כי שס הגר"מ צדקה לא יוכל לעזור בעניין, ומשום כך הם לא רוצים להתנגש בש"ס משא"כ רבנים שאין להם ישיבות ומוסדות.
# כידוע לכל בר בי רב דחד יומא שמי שעומד פה מאחרי הכל זה עצניקים יחד עם סאטמר, שעושים ליצצנות מתמימותם של הרבנים הספרדים וד"ל... 'העצרת הספרדית'
אחד החברים אמר לי בשם הבן של הרב יעקב שיכנזי שהמימון של כל המערך הזה (הכולל בתוכו כ8 סוגי מודעות והדבקה שלהם ברחבי הארץ, פרסום ברדיו 'קול חי'', כרוזים בערים החרדיות, צינתוקים בטלפונים, מערך הסעות מרחבי הארץ, במות, שילוט, הגברה ועוד) הובטח ע"י אחד מעסקני סאטמר בסך של 30000 שקל, אך כנראה חזר בו. (יש שם בלגן).
# העיקר: מה היתה המטרה של הפגנה זו? וכי יש למישהו הווא אמינא ללכת לצבא? וכי דרעי רוצה להפקיר בחורים? וכי לרב סלים ולרב ביתן ולרב אפרים כהן לא אכפת מהבעיה?
אחד האברכים שקיבל ג' צוי גיוס אמר לי שהעצרת הזו יש בה תועלת שאתה רואה שיש ציבור אחריך שאיכפת לו ואם תיעצר הוא יעשה הכל בשבילך.

ראשי ישיבות לא השתתפו משום שהם יודעים שכשהם צריכים תקציב כל שהוא צריכים לסדר משהו בעיריה למי פונים? לח"כי שס הגר"מ צדקה לא יוכל לעזור בעניין, ומשום כך הם לא רוצים להתנגש בש"ס משא"כ רבנים שאין להם ישיבות ומוסדות.
חס ושלום לומר כן על ראשי הישיבות, שלא באו מחמת אינטרסים כלכליים. עפרא לפומי'!
אחד החברים אמר לי בשם הבן של הרב יעקב שיכנזי שהמימון של כל המערך הזה (הכולל בתוכו כ8 סוגי מודעות והדבקה שלהם ברחבי הארץ, פרסום ברדיו 'קול חי'', כרוזים בערים החרדיות, צינתוקים בטלפונים, מערך הסעות מרחבי הארץ, במות, שילוט, הגברה ועוד) הובטח ע"י אחד מעסקני סאטמר בסך של 30000 שקל, אך כנראה חזר בו. (יש שם בלגן).
הפקת העצרת זה סדר גודל של חצי מליון שקל לפחות.
לא כולל כל הפרסום בכלי התקשורת, שמייחצני"ם את העצרת והופכים א השוליים הספרדים יעני למיינסטרים.

אחד האברכים שקיבל ג' צוי גיוס אמר לי שהעצרת הזו יש בה תועלת שאתה רואה שיש ציבור אחריך שאיכפת לו ואם תיעצר הוא יעשה הכל בשבילך.
"יעשה הכל בשבילך" זה ונדליזם חילול ה' שריפת אוטובסים?
ולגופו של ענין:
כל האברכונים שמסורים לענין הם אנשים חסרי אחריות חסרי הבנה שלא פעלו שום דבר וחצי דבר למען הציבור הספרדי!

נערך לאחרונה על ידי מנהל:
יש לשאול לכל מתנגדי ההפגנה (אני ניטרלי - אין לי דעה בעד או נגד) האם לדעתם צריך לשתוק על הגזירה הנוראה שעוצרים בחורים שרוצים בסה"כ לשמור תורה ומצוות ולא להשתמד גשמית ורוחנית
לא חייבים דרך הפגנות וכו' אבל המצב שבו עוצרים כל שבוע כמה בחורים, לא יכול להימשך, ומי שיטען שהפיתרון שחרדים צריכים להתגייס וזה אשמתם הוא אפיקורוס...

יש לשאול לכל מתנגדי ההפגנה (אני ניטרלי - אין לי דעה בעד או נגד) האם לדעתם צריך לשתוק על הגזירה הנוראה שעוצרים בחורים שרוצים בסה"כ לשמור תורה ומצוות ולא להשתמד גשמית ורוחנית
לא חייבים דרך הפגנות וכו' אבל המצב שבו עוצרים כל שבוע כמה בחורים, לא יכול להימשך, ומי שיטען שהפיתרון שחרדים צריכים להתגייס וזה אשמתם הוא אפיקורוס...
גדולי ישראל ראשי הישיבות יודעים את מה שאתה אומר ויודעים איך לפעול.

אם בהפגנה יש יותר נזק מתועלת, גם אז נאמר אי אפשר לשתוק ונצא להפגין העיקר שלא נשתוק?
גם אי אפשר לשתוק שיש חטופים בתנאים לא אנושיים, ואעפ"כ כפי הנראה ההפגנות רק מזיקות להם.
נפרק את הקואליציה נעשה הפגנות בזמן מלחמה נזעק נמות ולא נתגייס, הצלחנו להחזיר לנתניהו מנה אחת אפים, ובכך נגרום שיהיה רוב לשמאל ולשונאי הדת, שגם כך שולטים עם בתי המשפט, ונגרום נזק רק לעצמינו. נרחיק מהיהדות עוד ועוד מהציבור המסורתי, לידיהם של השמאל והאנטי דתיים.
והעיקר שלא נשתוק????

סוד גלוי לכל העולם שידעו שיעצרו להם את השיבר וזה ורק זה הסיבה. מי שרוצה לעבוד על הציבור שיעבוד קודם כל על עצמו ומשם נתקדם.
בנוגע לעזרה בארנונה - אני דווקא צריך עזרה בענין... אשמח לדעת מי עוזר ואיך. ובגדול, אני לא מבין בדיוק מה הטענה הם עובדים אצל המצביעים או המצביעים אצלם? וכי הם עושים טובה כשעוזרים?
וזה לא זותר את העובדה שבנושא הגיוס הם צריכים להיות ממושמעים לרבנים וכול יודעים מה דעתם בענין.

אגב, זה נשמע לך טענה שהרבנים כאילו מוותרים על נושא הגיוס כי יודעים שהעסקנים הרחדים עוזירם בנושא ארנונה? זה ביזיון הכי גדול לרבנים שאתה טוען שסבורים כך

אם בהפגנה יש יותר נזק מתועלת, גם אז נאמר אי אפשר לשתוק ונצא להפגין העיקר שלא נשתוק?
גם אי אפשר לשתוק שיש חטופים בתנאים לא אנושיים, ואעפ"כ כפי הנראה ההפגנות רק מזיקות להם.
נפרק את הקואליציה נעשה הפגנות בזמן מלחמה נזעק נמות ולא נתגייס, הצלחנו להחזיר לנתניהו מנה אחת אפים, ובכך נגרום שיהיה רוב לשמאל ולשונאי הדת, שגם כך שולטים עם בתי המשפט, ונגרום נזק רק לעצמינו. נרחיק מהיהדות עוד ועוד מהציבור המסורתי, לידיהם של השמאל והאנטי דתיים.
והעיקר שלא נשתוק????
אינני יודע, אני רק שואל
ההכרעה מתקבלת ע"י גדו"י

מי שקצת מצוי בסוד העניינים יודע שהרבנים לא יזמו שום הפגנה ואין להם זמן לשטויות והבלים כאלה, אלא אחד העסקנים הוא זה שיזם והחתים, ומטרתו היא לא הפגנה או עצרת אלא הדפסת פשקווילים וקביעת סדר הגדולים למען פעולותיו הבאות שיהיה לו בהם אינטרס כלשהו.

וכנראה מצא שהגר"מ צדקה הוא "נוח לרצות" ומתרצה בשמחה לחתום על כל דבר קיצוני, בין אם זה איסור על מכשירים מסוננים נגד דעת גדולי ישראל, ובין אם זה נגד ארגון הידברות ומפעליהם, וכו' וכו'.

לפיכך הוא הדפיס את שמו מעל כל הרבנים, את הגרש"י זעפרני שם בשורה השלישית כדי שלא יאיים חלילה על מעמדו וכן הלאה ראשי ישיבות מפורסמים...

ומתחתיו מילא שורות של חתימות מכל מי שפגש ברחוב והסכים לחתום לו, יש כאלה שאפילו לא מצא להם תואר כמו הרב בוסו שזכה לכינוי נכד הבבא סאלי... והרב חותה שזכה לכינוי מגיד מישרים... ומי רואה את הרב בוסו והרב חותה יוצאים ולא יוצא.
רק אתה הבחירות הם "יוזמים" כמובן - כי מדובר ב"גופי תורה" ותחזוקת הגוש גם על חשבון התקציבים, זה ורק זה ההיפך משטויות והבלים.. נפלא.

כאחד שמסתכל מהצד מבחינתי זה מתחלק בצורה מאד חדה וברורה - יש את מי שתלוי בתקציבי הנציגים (או בחלומות על תקציבים...) ויש את מי שלא. עולם הפוך ראית!

רשימת הרבנים שרימו/ שיקרו/סיבבו אותם
ארוכה מהרשימה של הבנים שחתמו באמת

יש כאן ריח של בריוני בית שני ששרפו הכל למען האינטרס ולשם שמיים כמובן
אפשר לרמות רבנים?....... טוב שהבהרת את זה - כי אני לא בטוח איזה שלב היא הראמות המדוברת - עכ"פ אם אפשר לרמות/לסובב/ לשקר רבנים מותר לי לחשוב שהשלב של החזרה מחתימתם דווקא הוא החלק "הרמאי"?

כעת ברחוב שמואל הנביא בירושלים: ונדליזם המוני והשחתת רכוש ציבורי על ידי מאות צעירים בהפגנת החרדים הספרדים בירושלים
וד"ל.
אני מבין שחוץ מזה כל בחורי ישיבות על הסטנדר?
לא מצאת לנכון לדווח על אי אלו בחורים שצופים במשחקי כדוגרל? לא מצאת לנכון לדווח על בחורים שמסתובבים במקומות לא ראויים? לא מצאת לנכון לדווח על מה שקורה במסגרות צבאיות וחינוכיות שהצניגים תומכים בהם לשם שמיים כמובן וכדי "לעזור להם"?....
שם הכל מושלם מסתמא!

ככלל הייתי מציעי לכל הרבנים הגאונים שליט"א ששמותיהם הודפסו על גבי המודעות בשקר ובכזב ובמרמה,
כולל הרב עמאר ש"הסבירו" לו שמדובר בתפילה למען החיילים ועם ישראל, [כך א"ל כעת בנו שליט"א].
[כדאי לדבר עם בנו של מרן הגר"מ צדקה מו"ר הגאון רבי יאיר שליט"א, לשמוע איך אביו "קשור" לענין ו"מארגן" את ההפגנה. תיצלנה אזנים]
לגשת למשטרה להתלונן
יש מחלקה מיוחדת ל"נפגעי כתות".
מתיחסים ברצינות.
יש כאן עסק עם כת מסוכנת. כדאי לשים לב מוקדם.
ראו הוזהרתם.
כולם צדיקים, כולם אהובים, כולם מתכוונים לשם שמיים..... ככככל הרבנים מחליטים לבד ואף אחד "חלילה" לא מתעבר בהחלטותיהם וכו' ו -רק בנוגע להרב צדקה... "תצילנה אזניים משמוע".
צודק שחוץ מהכבשה הלבנה הכל מושלם!

מדהים לראות כיצד מתלהבים כאן מפשקוויל מזוייף, כאילו זהו הפשקוויל הראשון שהוצא במרמה בכחש ובכזב (איני רוצה להאריך בדוגמאות ידועות, שלא יאמרו שאני מסיט את הנושא לדברים אחרים... וד"ל).

סיפר הרב דב פוברסקי (שהיה ממנהלי פורום בחדרי חרדים לפני שנים רבות) שיום אחד ישבו המנכ"לים של העיתונים החרדים וראו שהאתרים החרדים נוגסים בנתח הפרסום שלהם בצורה קשה, המפרסמים עברו לפרסם בדיגיטל וזה הפסד של סכומי עתק, שרק ילך ויגדל עם השנים ככל שיותר ויותר חרדים יגלשו באינטרנט.

ואז ביום אחד בהיר התפרסם בעיתונות החרדית בעמודי השער כרוז מגדולי ישראל המחרים את הגלישה ב"תחנות החרדיות" שזה מילה מכובסת לפורומים חרדיים ואתרים חרדיים, שבזמנו היו בחדרי חרדים וכיכר השבת.

והיות והוא היה כל הזמן בקשר עם גדולי ישראל, שעודדו אותו ואמרו שבדיעבד טוב שיש באינטרנט מקום לחרדים לבלות בו את זמנם, ולא במקומות של תועבה, הוא הלך מיד להגראי"ל שטיינמן, שחתימתו הופיעה בשורה הראשונה של החותמים ביתד נאמן (וכידוע שלמכתבים בעיתונות הממוסדת יש יותר נאמנות מסתם פשקוויל שכל ילד יכול להדפיס ולתלות ברחובות).

הוא התחיל לדבר עמו על מה שחתם, והרב שטיינמן אמר מיד "לא חתמתי"...

אחד העוזרים שקלט מה הולך, ניסה לדובב את הרב ולמזער את הנזק, ואמר לו "אבל הרב קארפ היה אצלך"...

והוא ענה לו בחזרה "הוא היה אבל לא חתמתי"...

מזעזע לחשוב שאם הרב דב פוברסקי לא היה מספר את זה, אף אחד לא היה יודע עד היום שחתימת הגראי"ל שטיינמן היתה מזוייפת. ובכל מקום היו מצטטים את "המכתב ההסטורי של גדולי ישראל נגד האתרים החרדים" (כביכול גדולי ישראל ישבו וכתבו מכתב, כשבעצם הרב קארפ הסתובב וניסה להחתים אותם) עד עצם היום הזה.
הסיפור לדוגמא שהבאת היא דווקא אינדיקציה לשליטה של העסקנים האינטרסנטיים ולא של הציבור שהחתים הפעם על המכתב הזה. ודו"ק

עכ"פ אם אפשר לרמות/לסובב/ לשקר רבנים מותר לי לחשוב שהשלב של החזרה מחתימתם דווקא הוא החלק "הרמאי"?
המדד בסוף הוא מי השתתף בעצרת תכל'ס ולא מי היה כתוב בשלטי ענק שינאם.
אני מבין שחוץ מזה כל בחורי ישיבות על הסטנדר?
לא מצאת לנכון לדווח על אי אלו בחורים שצופים במשחקי כדוגרל? לא מצאת לנכון לדווח על בחורים שמסתובבים במקומות לא ראויים? לא מצאת לנכון לדווח על מה שקורה במסגרות צבאיות וחינוכיות שהצניגים תומכים בהם לשם שמיים כמובן וכדי "לעזור להם"?....
שם הכל מושלם מסתמא!
הסתפקתי אם ראוי להתייחסות, אבל כנראה יש כאלו שרגילים לשוטנשטיין.
מה הקשר בין מה שהשוליים עושים מעצמם, למה שהממסד מעודד או מעשים שהממסד אינו מעודד אבל נעשים בשם הממסד?

אבל כנראה יש כאלו שרגילים לשוטנשטיין.
מארגני ההפגנות לא צריכים שוטנטשטין. הם מבינים יותר טוב מכולנו.
הם רוצים להחריב, לסכסך, טרור לשם טרור.
הדבר היחיד שחסר להם זה מילציות חמושות. בנתיים זה עוד לא הצליחו.

מארגני ההפגנות

ברור לך כי חכם משה צדקה שליט"א, הוא האחרון שאפשר "להטעות" אותו, בפרט בענייני ציבור, נוכחתי מקרוב כמה פעמים איך נזהר ונשמר, ואיך מברר ויודע, וא"א לסובב אותו אחרי שכל אחד יכול לגשת אליו, בשונה אולי מרבנים אחרים שא"א לגשת אליהם תמיד וכו'. ובפרט בנידון העצרת הזו, שעלו ובאו אליו גורמים אחרים שאף הם מה"חצר" שלו, והם קרובים לממסד החרדי, ודאגו להציג את הדברים יותר טוב מכל הכותבים כאן, ועכ"ז הוא עמד על דעתו

השתתפו בעצרת גדו"י מובהקים בתורה וביראה, שאם היו מבני אשכנז היו מכתירים אותם בתוארים שאוזן לא שמעתם, אלא שהם לא בצד הנכון פוליטית, והפעם הגדילו לעשות ולא רק שנשארו כאסקופה הנדרסת, אלא יצאו לרחובה של עיר קבל עם ועולם, וממילא יצא הקצף... לענ"ד אם המשקל היה רוב מנין או רוב בנין וחכמה וכו', ודו"ק.

היה בעצרת אלפים, ומידיעה מקרוב ממש, ציפו לפחות מזה, [אם כי התאכזבו בהחלט מכמה רבנים שהשתמטו מלהביע דעה או "חזרו בהם" אחרי שמלכתחילה תמכו בזה וחזרו בהם מסיבות שונות ומשונות וחלקם הוזכרו לעיל באשכול זה].

ראוי להזכיר, כי חכם משה שליט"א, ארגן כזו עצרת בתשע"ח בבית החיים סנהדריה, בי"ט תמוז. ומי שזוכר כבר אז טענו את אותם הטענות. וידעתי גם אז כמו עתה, שעלו עליו וכו' וכו' ועכ"ז לא אבה לשמוע. ודיבר בעצרת זו דברים ברורים כנגד החוק שהיה מוצע אז, והיה אמור לעבור למחרת בממשלה, (ודברו נדפסו במלואם בקונטרס "לשעה ולדורות" בס"ד, ומצוי באוצה"ח), וע"י הכינוס "נמנעו" איזה חכי"ם מש"ס, ועי"ז החוק ההוא התבטל [איני זוכר כבר בדיוק הפרטים מה היה החוק בדיוק, אבל היה שם אחוזים ויעדים, ברור שפחות מהיום], ואמרתי לעצמי אז, איזה ס"ד הוא זכה, פ"א עצרת וסיים, ולמחרת נסע לחכם שלום זצ"ל כדי שלא יאמרו שיש מחלוקת. נקווה שיזכה אף עתה לס"ד זו, ועצת רשעים לא תקום.

היה בעצרת אלפים, ומידיעה מקרוב ממש, ציפו לפחות מזה
מדבריך למדנו ב' דברים.
א. שאין להאמין לכל מילה היוצאת מפיך. הבזיון והחרפה ניכר קבל עם ועולם, ומרבבות נשארו אלפיים איש בקושי. הריקנות של הארוע ניכרה מכל פינה, והשבר שנראה על פרצופי המארגנים ניכר היטב לכולם [וד"ל]. רוב החותמים חזרו והודו בקול גדול: רימונו בכחש!!! רוב החותמים כלל לא הגיעו, מדוע??? כי רק עליהם עבדו ולא על רבנים אחרים. להוציא את מרן הגר"ל גלזר שליט"א שהגיע למרות שחתם.
ב. אתה כותב מידיעה מקרוב ממש. אז הבנו להיכן אתה שייך ומה האינטרס.

פעם הבאה, להגזים אפשר, להוסיף, לעטוף ולכבס במכבסת מילים, הכל אפשר וככה כולם עושים.
אבל לא לשקר לרמות לכזב בחוצפה ובמצח נחושה, בדבר העשוי להתברר בו ברגע ע"י כל מי שהיה שם רגע קט.

ברור לך כי חכם משה צדקה שליט"א, הוא האחרון שאפשר "להטעות" אותו, בפרט בענייני ציבור, נוכחתי מקרוב כמה פעמים איך נזהר ונשמר, ואיך מברר ויודע, וא"א לסובב אותו אחרי שכל אחד יכול לגשת אליו, בשונה אולי מרבנים אחרים שא"א לגשת אליהם תמיד וכו'. ובפרט בנידון העצרת הזו, שעלו ובאו אליו גורמים אחרים שאף הם מה"חצר" שלו, והם קרובים לממסד החרדי, ודאגו להציג את הדברים יותר טוב מכל הכותבים כאן, ועכ"ז הוא עמד על דעתו
כמובן, כל גדולי ישראל הם סנילים והם "לסובב" אותם בקלות, או להבטיח להם טובות הנאה ואז הם יגידו מה שתבקש מהם.
השתתפו בעצרת גדו"י מובהקים בתורה וביראה, שאם היו מבני אשכנז היו מכתירים אותם בתוארים שאוזן לא שמעתם, אלא שהם לא בצד הנכון פוליטית, והפעם הגדילו לעשות ולא רק שנשארו כאסקופה הנדרסת, אלא יצאו לרחובה של עיר קבל עם ועולם, וממילא יצא הקצף... לענ"ד אם המשקל היה רוב מנין או רוב בנין וחכמה וכו', ודו"ק.
כבודו החליט שגדולי ישראל שאינם בצד שלו הם ברמה תורנית בינונית ומטה. אחרי יוהרא כזו לכתוב לענ"ד זה קצת מגוחך.

הבזיון והחרפה ניכר קבל עם ועולם
ב"ה שכיום הכל מתועד, ניתן לצפות ולראות הכל. מדובר באלפים.
גילוי נאות, אני לא השתתפתי (מתוך אונס), וראיתי רק דרך המסך, ושמעתי מהרבה שהשתתפו ונכחו שם, וזו ההתרשמות שלי.
כתבתי מידיעה שלא ציפו ליותר מזה. ההיפך. (ומדוע ולמה זה נושא אחר שאפשר ומובן מאליו לרבים מכאן).
הבנו להיכן אתה שייך ומה האינטרס.
אמת, זוכה אני לקבל תורה והוראה ממרן חכם משה צדקה שליט"א. וגם ממו"ר הגרי"ח סופר שליט"א, ומהגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א, ומהג"ר יצחק ברכה שליט"א. כל אלו חתמו ובאו, לבד מהגריח"ס שליט"א שבסוף לא הגיע מסיבותיו שלו, אבל לא חזר בו.
כמובן, כל גדולי ישראל הם סנילים והם "לסובב" אותם בקלות, או להבטיח להם טובות הנאה ואז הם יגידו מה שתבקש מהם
ח"ו! ברור שיש גדולים שחולקים, כל שכתבתי הוא שבודאי זו דעתו של חכם משה שליט"א.
כבודו החליט שגדולי ישראל שאינם בצד שלו הם ברמה תורנית בינונית ומטה
ח"ו, התכוונתי למשהו אחר, ובמחשבה שניה אני מתחרט על מה שכתבתי, ולא היה ראוי לכתוב זאת, בודאי לא ברבים שאולי גם לא מכירים

זוכה אני לקבל תורה והוראה ממרן חכם משה צדקה שליט"א. וגם ממו"ר הגרי"ח סופר שליט"א, ומהגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א, ומהג"ר יצחק ברכה שליט"א.
לפחות לבחור רבנים אתה יודע
אכן עמודי עולם!

ישנה בעיה שמתעוררת שוב ושוב ומציקה לרבים מבני התורה
מדוע כמעט לא מדברים נגד הגיוס וכד'
הרי ישנם הרבה שיכולים ליפול הן מהפריפריה החברתית והן מהפריפריה הרוחנית
וכיון שיש קיצוניים בציבור, זה גורם שכמעט לא נשמע קולם של גדו"י מנהיגי הציבור בנושא
כמובן שמרן הגר"מ צדקה שנתפס קצת קיצוני מדבר ע"ז, אבל מרוב חשש להידמות לאנשי הפלג וכד'
כמעט לא שומעים את שאר הרבנים

ואשאל שאלה נוספת
למה רבני ש"ס לא עושים עצרת תפילה חיזוק והתעוררות
נכון יש שטענו שהעצרת שהיתה כוונה ע"י עסקנים כלשהם נגד חלק מגדו"י
נו שוין
תעשו אתם עצרת הרי ודאי צריך להתפלל וודאי צריך לומר את האמת ללא חשש
כשבחור רדוד שוקל אם לפרוש ולהתגייס
אם יראה עצרת של חצי מליון שזועקים לה' ללא התלהמות שאנו רק בתורה
ברור שיתן לו חיזוק
בחור מהפריפריה שמשכנעים אותו מהמשפחה וכד' כשהוא יצא מכזו עצרת הוא יהיה מחוזק
למה א"א להתלכד באמת וזעוק ולהריע
?????????????????????????????

נקודת המוצא של רבותינו ראשי הישיבות כפי שמובהרת ביותר ע"י מרן הגרמ"ה הירש שליט"א ושמעתי שכך התבטא גם מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א בשיח פנימי על ההפגנה האחרונה, מניחה שתי הנחות יסוד בסיסיות:
א. כל העלאה של הנושא בתקשורת, אפילו קטנה, מזיקה באופן בל יתואר לכל מאמץ שיכול להיעשות בנושא. (בעיקר מכיוון שבניגוד לעבר הרבה ממצביעי הימין כגון בציונות הדתית ואפילו הרבה ממצביעי הליכוד כבר לא מעוניינים בהסדר שיפטור את בני הישיבות מגיוס, והדרך היחידה לעשות זאת היא באיזה משהו שישתמע לשני פנים ובפועל יהווה פטור לבני הישיבות בלי פשרה).
ב. נושא הגיוס מופקע מכל מי שמגדיר את עצמו חרדי, בשונה מבעבר שהיו תמימים (בעיקר מהפריפרייה) שלא היו מודעים להתנגדות גדולי ישראל לכל שירות בצבא. (ויותר מזה, אלו שהולכים היום לצבא הם כאלו שעושים זאת בדווקא ומפרסמים את עצמם שהם לא ככל הציבור המשתמט וכו', ולאלו לא יועילו שום הפגנות ואם כבר יזיקו ככל שההפגנות יצבעו את הציבור בצורה יותר קיצונית (כמו אם הנטו"ק ודומיהם יפעלו בוונדליזם ואלימות, שבהפגנה של כלל הציבור תצבע את כל הציבור ככזה).
באופן כללי כידוע ליודעי דבר, ההתנגדות של מרן הגר"א סלים להפגנה הייתה נחרצת ומנומקת ולא תלויה בשום עסקנים וכו', וברוך שמסר עולמו לשומרים.

יתכן שגיוס לצבא השמד - במצב של היום, הוא ב''יהרג ואל יעבור''...
חבל שיש מקום לטעות בהבנת ההתנהגות של המיינסטרים שכאילו מי שלא בחור ישיבה או אברך, מותר לו ללכת למקום הטמא הנ''ל...
ויש להבהיר, כשהרבנים י אומרים ששום''לומדי תורה/בחורי ישיבה'' לא יגויס - הכוונה לכל יהודי חרדי, לא משנה כמה הוא לומד אם בכלל...
ואין הכוונה ח''ו, שמי שלא לומד נפקיר אותו בצבא השמד...
אבל אנו, אין לנו אלא דברי גדו''י... וככל שיורו נעשה...

נושא הגיוס מופקע מכל מי שמגדיר את עצמו חרדי
חוסר ידע והכרת המציאות
אני גר בירושלים בשכונה חרדית
בבית הכנסת שאני מתפלל מנחה, מתפלל בחור צעיר, לא בחור ישיבה, אבל נראה מאוד "שמור", היינו, פלאפון כשר, והתפילות שלו באמת ברצינות [מסיים אחרי כולם, אני רואה אותו כבר שנה לפחות]
לפני כמה חודשים שמעתי כמה מהמתפללים שם (זה ציבור ספרדי) אומרים לו שיתגייס לצבא, וכו', והוא נענה והשיב בדבריו של הרב יצחק יוסף שגם מי שלא בישיבה שלא ילך לצבא... אינני מתלמידיו של הרב הנזכר, ההיפך, אבל לדעתי הוא קנה עולמו בדבריו אלו, ולו בעבור נפש אחת מישראל הנ"ל, וך תדע כמה כאלה יש עוד במקומות פחות חרדיים...
מאידך היה עוד בחור שם, שהיה לו פלאפון כשר, ולתקופה קצרה גם לא כשר, ושוב שבר וחזר וקנה כשר (הוא סיפר לי מעצמו), וע"י הלחץ מסביב הוא התגייס לפני חודשיים

לפני כמה חודשים שמעתי כמה מהמתפללים שם (זה ציבור ספרדי) אומרים לו שיתגייס לצבא, וכו', והוא נענה והשיב בדבריו של הרב יצחק יוסף שגם מי שלא בישיבה שלא ילך לצבא... אינני מתלמידיו של הרב הנזכר, ההיפך, אבל לדעתי הוא קנה עולמו בדבריו אלו, ולו בעבור נפש אחת מישראל הנ"ל, וך תדע כמה כאלה יש עוד במקומות פחות חרדיים...
מסכים שצריך שאמירות כאלו יאמרו למרות שהאמירה הספציפית ספק אם עשתה יותר תועלת מנזק (בלא האמירה הנ"ל הבחור היה מצטט רב אחר שאמר כן, הוא רק חיפש לומר שהוא עושה את דברי הרבנים). בכל מקרה אחרי האמירות שכבר הובהרו אצל כולם מעל לכל ספק אין טעם להציף את הנושא בתקשורת שוב.
מאידך היה עוד בחור שם, שהיה לו פלאפון כשר, ולתקופה קצרה גם לא כשר, ושוב שבר וחזר וקנה כשר (הוא סיפר לי מעצמו), וע"י הלחץ מסביב הוא התגייס לפני חודשיים
צר לי אבל לא מאמין שהפגנה גדולה ככל שתהיה הייתה עוצרת אותו.

צר לי אבל לא מאמין שהפגנה גדולה ככל שתהיה הייתה עוצרת אותו.
דיברו כאן על כך שרבנים ידברו על כך ברבים, בכל מקום ובכל הזדמנות, לא על הפגנה דווקא
נקטתי את הרב יצחק יוסף כדוגמא, והוא לא היה בהפגנה ולא כתב בעדה

טוב, נסכם, ובכן,
יש לפטר ברגע זה את כל חברי מועצת חכמי התורה ולמנות את כל הרבנים הנ"ל !
ואז לא יהיו בחורים שיתגייסו.
יהיו עצרות תפילה.
לציבור החרדי יהיו מנהיגים אמיתיים.
והעיקר שהרב @תלמיד חבר לא ישאל למה??????????????????????????????
והוא יבין הכל והכל יסתדר לו ולשכמותו שלא מבינים וחושבים שהם הם אלו שצריכים להבין

ראשי תחתית