לומד בית המדרש
חבר פעיל
אמנם אני בדעה כמוך אך אענה תשובות לשאלותך ששמעתי מחברים.כמה פתיתים:
# אף אחד מראשי הישיבות שמנהיגים בפועל את עולם התורה לא השתתף בעצרת.
השתתפו מקובלים, דרשנים, פוסקי רדיו, פוסקי תימן, אבל לא ראשי ישיבות. (מלבד כמובן מרן מוה"ר הגר"מ צדקה שליט"א)
הוי אומר, ראשי הישיבות שנמצאים כל הזמן עם הבחורים לא חושבים שיש צורך בעצרת כזו, ודווקא דרשנים ומקובלים הם אלו שיודעים מה טוב לעולם התורה...
ראשי ישיבות לא השתתפו משום שהם יודעים שכשהם צריכים תקציב כל שהוא צריכים לסדר משהו בעיריה למי פונים? לח"כי שס הגר"מ צדקה לא יוכל לעזור בעניין, ומשום כך הם לא רוצים להתנגש בש"ס משא"כ רבנים שאין להם ישיבות ומוסדות.
אחד החברים אמר לי בשם הבן של הרב יעקב שיכנזי שהמימון של כל המערך הזה (הכולל בתוכו כ8 סוגי מודעות והדבקה שלהם ברחבי הארץ, פרסום ברדיו 'קול חי'', כרוזים בערים החרדיות, צינתוקים בטלפונים, מערך הסעות מרחבי הארץ, במות, שילוט, הגברה ועוד) הובטח ע"י אחד מעסקני סאטמר בסך של 30000 שקל, אך כנראה חזר בו. (יש שם בלגן).# כידוע לכל בר בי רב דחד יומא שמי שעומד פה מאחרי הכל זה עצניקים יחד עם סאטמר, שעושים ליצצנות מתמימותם של הרבנים הספרדים וד"ל... 'העצרת הספרדית'
אחד האברכים שקיבל ג' צוי גיוס אמר לי שהעצרת הזו יש בה תועלת שאתה רואה שיש ציבור אחריך שאיכפת לו ואם תיעצר הוא יעשה הכל בשבילך.# העיקר: מה היתה המטרה של הפגנה זו? וכי יש למישהו הווא אמינא ללכת לצבא? וכי דרעי רוצה להפקיר בחורים? וכי לרב סלים ולרב ביתן ולרב אפרים כהן לא אכפת מהבעיה?