אפשר לעשות גם עוגות מזונות מקמח מצה, לא צריך דוקא עוגיות פפושדו.השנה זה נוגע יותר, משום שאפשר לקיים עם זה סעודה שלישית (לנוהגים כן)
1. אם יודע היטב את ההלכות ומקפיד על כל פרט מה שייך איסור? וכי אכתי עבדי אחשורוש אנן?1. כלפי עצם הנידון, אחד שיכין בביתו, אשר בזה נחלקו החכמים יודעי העיתים אם לאסור או להתיר.
2. כלפי המציאות במפעל שאין עליו אלא כשרות רבות, וקמח מצה שאינה שמורה ועוד.
י"א שאין אפיה אחר אפיה. אפשר לבשל או לטגן פחות מכזית ובזה לכו"ע ברכתה מזונות.אפשר לעשות גם עוגות מזונות מקמח מצה, לא צריך דוקא עוגיות פפושדו.
לא הבנתי קושייתך. הנושא הוא על חומרי אפיה שמוסיפים לקמח ומי הפירות.1. אם יודע היטב את ההלכות ומקפיד על כל פרט מה שייך איסור? וכי אכתי עבדי אחשורוש אנן?
קמח ממצה שאינה שמורה זה אחד מהנידונים, השאלה היותר גדולה הינה מה קורה באמת במפעל ויבואו היודעים ויספרו מעשיו ברינה.2. אכן כן. לגבי קמח מצה שאינה שמורה זה אכן כך, אך דעת מרן הב"י תנג ד ועוד רבים מהראשונים שאין שום עניין לאכול מצה שמורה כל ימי הפסח. ועכ"פ הויא שמורה מלישה. ומ"מ המחמיר בזה תע"ב (ולשון המשנה ברורה בסי' תס שישראל קדושים מחמירים בזה). ומ"מ נחלקו רבותינו האחרונים אם יש בזה משום מנהג או שא"צ התרה (ועכ"פ צריך שידע שהוא מותר ונוהג בו איסור. עיין בחיד"א יו"ד ריד). עיין שערי תשובה תנג סעיף ד סק"ה.
כמדומני פעם היתה כשרות ב"י למפעל הנ"ל, ומה נשתנה?יש לזכור ולדעת שאפי' המכנה את עצמו "בד"צ" בית יוסף שנותן כשרויות בקלות לכל המעונין ואכמ"ל וד"ל
אינו נותן כשרות לעוגיות אלו.
והמבין מבין כי הרבה מאוד יש להבין
מצה עשירה היא מקמח שנילוש במי פירות בלבד. אם מוסיף חומרים הוא אכן בבעיה, אבל לא בגלל שהוא עושה את זה בבית.לא הבנתי קושייתך. הנושא הוא על חומרי אפיה שמוסיפים לקמח ומי הפירות.
עיקר החשש ממה שזכור לי הוא תערובת מים שנוצרת על ידי חומר ההתפחה. אבל היו נידונים על התנורים, מיץ הענבים ומי הביצים (תערובת מים ויין נסך)קמח ממצה שאינה שמורה זה אחד מהנידונים, השאלה היותר גדולה הינה מה קורה באמת במפעל ויבואו היודעים ויספרו מעשיו ברינה.
לא זכור לי כן. הייתה כשרות של רבי אברהם יוסף ורבנות חולון.כמדומני פעם היתה כשרות ב"י למפעל הנ"ל, ומה נשתנה?
אף אחד לא כתב אחרת.מצה עשירה היא מקמח שנילוש במי פירות בלבד. אם מוסיף חומרים הוא אכן בבעיה, אבל לא בגלל שהוא עושה את זה בבית.
הוא לא מחדש כלום.ייש"כ לשולח בפרטי.
הצג קובץ מצורף פפושדו - דעת הגר''א מלכה.pdf
ביקשת חידושיםהוא לא מחדש כלום.
אם אפשר שמישהו יעלה את דברי הרב בקשי דורון שהרחיב הרבה בנושא.
חבל שאתה מגיב בלי לקרוא.הוא לא מחדש כלום.
הוא כותב שחמיו אמר את זה על ההיתר, לא בשם הרב עובדיה, בעיני זה לא חידוש מרעיש במיוחד. וע"ש היטב.חבל שאתה מגיב בלי לקרוא.
עדויות מחמיו הגר"ר אלבז שליט"א על דעת הגר"ע יוסף זצוק"ל, ועוד ועוד כיעויי"ש היטב.
ב"ה אינני נוהג להתלהם.קיבלת במאמרו של הרב אלבה רב שכונה בקרית ארבע
כדאי לקרא בעיון בלי להתלהם
להבין שעבדו ורימו את גדול הדורות כל השנים
ומכלל ספק כרת לא יצא.
נ.ב. איני מכיר את הרב הכותב, והעתקתי רק מה שפרסם ברבים בעצמו, לגבי אמינותו יש לברר כל אחד בעצמו. כדאי לקרא את כל מאמריו שם, ופשוט שלפי דבריו מי שאכל מזה ח"ו שחייב תשובה וכפרה וכו' ותיקון כרת
איני מבין גדול בזה,חומר ההתפחה שכיום לא משתמשים בו -
היו דיונים על חומר התפחה שעשוי מן המים, והרב אלבה הבין שיש לאוסרו כמו שאוסרים מלח (לא משום המים ששואב המלח, אלא משום שהמלח בא מן המים). כיום לא משתמשים בחומר זה.איני מבין גדול בזה,
אבל,
אם הסברא נותנת שאם לא נכניס את החומר שמתפיח, לא יהיה תפוח ואוורירי כמו שזה עכשיו,
בצק שילושו אותו רק קמח סוכר ויין, יצא לנו גוש עבה וקשה, חייב משהו שייתן אוויר וכו' ...
אם משתמשים בחומר אחר,
אדרבה, נשמח לבירור עדכני.אם משתמשים בחומר אחר,
המצב מצריך עיון ביותר, מהו ??
אם אין לו מאפיינים דומים לקודמיו? ואם שונים, במה?
אני לכשעצמי לא מאמין ששינו משהו משמעותי, לפי איך שזה נראה לא השתנה כלום.אדרבה, נשמח לבירור עדכני.
מי גילה לך דם של מי כחול יותר?הצג קובץ מצורף 2539
הצג קובץ מצורף 2540
זה הבעיה ברבנים האלו.
הם לא יודעים לברר מציאות אלא מטייחים אותה [בשוגג או בתמימות או אולי בעיקר כדי שלא לעשות את הרב עובדיה מאכיל חמץ את עם ישראל]
עיינו בתשובתו של הרב אלבה לעיל שהחומר הנ"ל 'מופק' ממים, וגם 'משחרר מים' בתוך התנור.
אני לא מאמין. אני מסתפק.מי גילה לך דם של מי כחול יותר?
לפי מי החלטת למי מהם להאמין?