משא ומתן בדברי בעל ה'ילקוט יוסף' שליט"א (2)

• יוזם האשכול יוזם האשכול כהן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כאן.
בפורום זה לא מוצא כעת.
כמדומה שגם הועלה.
בטוחני שחכם בן ציון שמח מאוד בשמים מקובץ זה, ומצוה שיתפרסם בבתי המדרש.
וכאן המקום להודות להרה"ג הכהן שליט"א על זה שכל שבוע הוא לא נח ופותח ספרים ומעיין בשיעור השבועי כדי לבאר בצורה נכונה את דברי רבותינו זצ"ל ושליט"א, שכבודם נרמס "שאינם יודעים לעיין" "ויש למחוק עם עט מה שכתבו" "ושהעתיקו מילקוט יוסף" "ושהוא בודאי חצוף" וכו' וכו', וכאן הוא מבאר את הדברים בצורה ישרה.
ואנו צריכים להתעורר ולחוס על כבוד רבותינו, לפני שנתיים דיברתי עם ת"ח חשוב בבין הזמנים אב, והוא אמר לי שהשנה אשתו שאלה אותו למה הוא בכה מאוד בתשעה באב (יותר מכל שנה), והוא ענה לה: "איך אפשר לא לבכות שכמעט כל שבוע כבוד התורה מתחלל לפני אלפי בני אדם, וכמה השכינה בצער".
ולפני תקופה באו אלי שתי בחורים (מהמשפחה) ואמרו לי ששאלו את הרב יצחק שאלה בשבת על פסק של הרב אופיר מלכה, והוא אמר להם "שזה נגד גדולי הדור (מרן זצ"ל) וזה פסק של אופיר מלכא ורבני הרדיו". ושמחיתי באותם אנשים איך מזכירים שמו של גאון עולם בלי תואר הרב, והם אמרו לי מה אתה רוצה ככה אמר "מרן הרשל"צ". [וכמובן שאח"כ הראתי להם שהפסק של הרב אופיר "מפורש בדברי גדולי הפוסקים"].
ולכן עד שימחו בנו על זלזול ברב יצחק (שקיבלתי על הראש מכמה תלמידיו) בואו נחוס על כל גדולי ישראל.

פסק של אופיר מלכא ורבני הרדיו". ושמחיתי באותם אנשים איך מזכירים שמו של גאון עולם בלי תואר הרב, והם אמרו לי מה אתה רוצה ככה אמר "מרן הרשל"צ"
חסום לי בנטפרי, אבל הקישור שמור אצלי. (ושם תיקן והוסיף "הרב").

ספרי מרן הגרע"י נקיים מכל רבב,
מסודרים להפליא, נקיים מההעתקות, מגזור הדבק, תורה נקיה ומסודרת.
חן מיוחד נסך עליהם, חן של לומדים תורה לשמה, ביגיעתה, בטהרתה!
הכל נכתב ב'דף ועט', עם ראיה ממוקדת בכל מקור שמביא, אחר שבדק בפנים, עיין בכל דבריו, הסכים או שלא, ציין אליו בכבוד.
מחריד ומזעזע לראות ספרי גזור הדבק בדורינו הירוד והאומלל, שכל המקורות כתוב הפוך,,, לא פתחו שום מקור סמכו על הקודמין, הכי גרוע, שחיפוש קל באוצר החכמה מעלה את התוצאות לפי הסדר, ועל מחברים ידועים ןמוכרים במיוחד, מסמנים את המטרה ויורים את החיצים,
כמה דאת אמר:
"גזור הדבק" - "תקוף השתק".

ריבוי הדברים המיותרים מסיט את האשכול ממסלולו, מביקורת עניינית לדיונים בגופו של אדם, ובכך נהרסת הביקורת העניינית ומקבלת מראה של קנטרנות ורדיפה אישית.

זאת מלבד שזה מוציא שם רע לפורום והופך אותו ל"פורום ביזוי גדולים" (אגב, קיים פורום בשם זה ברשת).

ומי שרוצה למחות על כבוד רבו - ימחה ודי בזה.

חסום לי בנטפרי, אבל הקישור שמור אצלי. (ושם תיקן והוסיף "הרב").
לא התכוונתי לסרטון זה, אלא ששאלו אותו שאלה בשבת.
ואדרבה מזה שבסרטון אמר כהרגלו "אופיר" ותיקן ואמר "הרב" זה אומר שהוסיף כך בגלל ההסרטה, ודו"ק.

ראשי תחתית