למה הלשונות הללו,וראיתי לאחד ממחברי הזמן שכתב וכו' [הליכות מועד].
למען ה',
למה???
למה הלשונות הללו,וראיתי לאחד ממחברי הזמן שכתב וכו' [הליכות מועד].
בשיעור אתמול בתל אביב ביום שכולו תורה הציג זאת הרב יצחק שליט"א בצורה חריפה שהגר''מ שטרנבוך בא לערער על מנהג כל הספרדים, וכי כולם היו עמי הארץ, היו לנו גדולים וכו'. וכעת לא דובים ולא יער. יש''כ.אם כדאי להנהיג כן גם אצלנו כהצעת חכ"א לספור ספירת העומר גם בבוקר אחר התפלה.
גם במוצ"ש בשיעורו אמר כן.בשיעור אתמול בתל אביב ביום שכולו תורה הציג זאת הרב יצחק שליט"א בצורה חריפה שהגר''מ שטרנבוך בא לערער על מנהג כל הספרדים, וכי כולם היו עמי הארץ, היו לנו גדולים וכו'.
תפלת ערבית מוצ"ש 10 דקות אחרי השקיעה!! היתכן??
שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רצג סעיף א
מאחרין תפלת ערבית, {א} א) כדי להוסיף מחול על הקודש.
לדוד ברוך ולמנצח לוקח 2.30 דקות. תהלים לא מכיר.נ.ב. אולי אומרים לדוד ברוך ותהילים לפני תפלת ערבית.
מן הסתם כמו בהרבה מקומות השעה שמפרסמים תמיד מוקדמת יותר ממה שמתחילים בפועל וכנראה שמו לב שבאים אחרי ומתאחר ולכן פרסמו שעה מוקדמת.הצג קובץ מצורף 4215
תפלת ערבית מוצ"ש 10 דקות אחרי השקיעה!! היתכן??
שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רצג סעיף א
מאחרין תפלת ערבית, {א} א) כדי להוסיף מחול על הקודש.
שטיות והבלים.היה איזה מנין אחד 'בעולם'! שהתחיל תפלת ערבית [גם לדוד] 10 דקות אחרי השקיעה???
אתה רוצה לומר שנהגו נגד הדין הפשוט בשו''ע ?שטיות והבלים.
כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.
אין מקום לויכוח על עובדות פשוטות ברורות וחלוטות.
כבר יומים אני מסתפק מלהגיב עד שבררתי זאת שוב ושוב. זה האמת הפשוטה והברורה. כל ויכוח בנושא הוא חוטא לעובדות ולמציאות.
אני זוכר שהיו מתפללים לפי מנהגנו עשר דקות לפני צאת שבת, והיינו חצי שעה אחר השקיעה.אתה רוצה לומר שנהגו נגד הדין הפשוט בשו''ע ?
ובבן איש חי וכף החיים מבואר דהתפללו רק 30-40 דק' אחר השקיעה
26 דקותאני זוכר שהיו מתפללים לפי מנהגנו עשר דקות לפני צאת שבת, והיינו חצי שעה אחר השקיעה.
אכן צודק הרב מתוק מדבש בעניין זה - מניינים במוסיוף רובם ככולם היו מעשר דקות אחרי השקיעה ... וכן גם בבא תמא ... וביזדים, אברומוף היו עושים כ 15 דקות אחרי השקיעה ... וכן היו עושים בבורכוב ... (עוד בזמן הרב יעקב יוסף זצ"ל) וכן עוד הרבה מקומות כולל בזהרי חמה שהיו עושים קרוב מאוד לשקיעת החמה כמה דקות אחרי ...שטיות והבלים.
כל מי שאבותיו גרו בירושלים יכולים להעיד שהתפללו גם במוצ"ש מוקדם, ויתכן גם קודם השקיעה. אבל ודאי לפני צאה"כ. וככה נהגו בכל השכונות. וככה העיד לי זקני מצד אימי שכך היה ברוממה.
סגור את רוב בתי הכנסיות בצה"כ אחרי כל התפילות במוצ"ש.
אין מקום לויכוח על עובדות פשוטות ברורות וחלוטות.
כבר יומים אני מסתפק מלהגיב עד שבררתי זאת שוב ושוב. זה האמת הפשוטה והברורה. כל ויכוח בנושא הוא חוטא לעובדות ולמציאות.
ואיך זה מסתדר עם פסק השו"ע ?אכן צודק הרב מתוק מדבש בעניין זה - מניינים במוסיוף רובם ככולם היו מעשר דקות אחרי השקיעה ... וכן גם בבא תמא ... וביזדים, אברומוף היו עושים כ 15 דקות אחלר השקיעה ... וכן היו עושים בבורכוב ... (עוד בזמן הרב יעקב יוסף זצ"ל) וכן עוד הרבה מקומות כולל בזהרי חמה שהיו עושים קרוב מאוד לשקיעת החמה כמה דקות אחרי ...
אפילו באהל רחל העיראקים התפללו מיד בשקיעה (וכל השנה ואפילו בקיץ הם עושים ערבית פלג)ואיך זה מסתדר עם פסק השו"ע ?
ובפרט שהמנהג היותר קדום הוא להתפלל אחר צה"כ כמובא בבן איש חי וכף החיים ועוד
וגם הגרע"י פסק דאין להתפלל במוצ"ש לפני צה"כ (שהוא לפחות 14-17 דק' ואולי קצת יותר)
ממה שידוע לי רק הרב שד''ה נהג להתפלל ערבית במוצ"ש מיד בשקיעה
שאר חכמי ירושלים התפללו כ25-35 דק' אחר השקיעה