ברכת הבמבה, 'האדמה' או 'שהכל'?

• יוזם הנושא יוזם הנושא אור יעקב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
אבל לשאר כל השיטות זה שהכל וספק האדמה. (כמו שוקולד, צ'יטוס וכו' שזה שהכל וספק).
טעות.
זה לא כמו שוקולד כלל,
והכא גרע טפי מכמה סיבות.
לדוגמא, בלי החמאת בוטנים אינו ראוי לאכילה. ורוב בנ"א חושבים שזה עשוי מחמאת בוטנים, וכמו מרן הרב עובדיה יוסף שחשב כך בשיעור, ההקלטה הובאה לעיל.

רק אוסיף פה תשובה של הרב אלקנה שליט"א במה שדנו לעיל אם השתנה הייצור.

- אין שום שינויים במרכיבי הבמבה וזה נבדק גם השנה אך להוי ידוע לכם שגם לא יהיו שינויים בעתיד כל ייצור הבמבה הוא פטנט שהתירס הקשה מגידולו הוא מתבקע בשינוי טמפרטורה כעין הפופקורן וזה תהליך שנקרא איקסטרודר וא"כ הזן הרגיל שהוא זן מלא בנוזלים אינו יכול להיות תחליף לדבר. והזן של הבמבה הוא גידול של כ 500,000,000,000 ק"ג בשנה שהוא הרבה יותר מהזן הרגיל ואין צורך לחפש לו תחליף וכאמור גם לא יעזור לחפש לו תחליף.
בברכה אלקנה ישראל

רק אוסיף פה תשובה של הרב אלקנה שליט"א במה שדנו לעיל אם השתנה הייצור.

- אין שום שינויים במרכיבי הבמבה וזה נבדק גם השנה אך להוי ידוע לכם שגם לא יהיו שינויים בעתיד כל ייצור הבמבה הוא פטנט שהתירס הקשה מגידולו הוא מתבקע בשינוי טמפרטורה כעין הפופקורן וזה תהליך שנקרא איקסטרודר וא"כ הזן הרגיל שהוא זן מלא בנוזלים אינו יכול להיות תחליף לדבר. והזן של הבמבה הוא גידול של כ 500,000,000,000 ק"ג בשנה שהוא הרבה יותר מהזן הרגיל ואין צורך לחפש לו תחליף וכאמור גם לא יעזור לחפש לו תחליף.
בברכה אלקנה ישראל
יישר כח!
שאלת אותו על מה שאמר הרב שנותן את הכשרות למפעל? כי לכאורה הוא אמור לדעת על מה שהוא מדבר

והזן של הבמבה הוא גידול של כ 500,000,000,000 ק"ג בשנה
גוזמה נוראית ללא צורך.
לפי"ז יוצא שכל אדם בכדור הארץ אוכל לפחות 50 ק"ג במבה בשנה...
ואם תוריד את רוב מדינות העולם השלישי שכמדומה לא הגיע לשמע אוזנם המוצר המוזר דמתקרי 'במבה', יוצא לכה"פ 100 ק"ג שנתי.
נו נו

זאת מלבד שברי לי שהרב הנכבד אינו בר סמכא יותר מאשר רבני המפעל

גוזמה נוראית ללא צורך.
לפי"ז יוצא שכל אדם בכדור הארץ אוכל לפחות 50 ק"ג במבה בשנה...
ואם תוריד את רוב מדינות העולם השלישי שכמדומה לא הגיע לשמע אוזנם המוצר המוזר דמתקרי 'במבה', יוצא לכה"פ 100 ק"ג שנתי.
נו נו

זאת מלבד שברי לי שהרב הנכבד אינו בר סמכא יותר מאשר רבני המפעל
אני לא מבין במספרים גבוהים כאלה אשר עושים לי סחרחורת וייתכן שיש כאן גוזמא על גוזמא או פליטת מקלדת בכמה אפסים, רק מעניין אותי לשאול האם התירס הנ"ל משמש רק לבמבה? [לטענה שזה זן מיוחד אני שואל] לכאורה לכל חטיפי תירס מנופחים ופרכיות תירס ואולי לעוד כל מיני דברים לא?

אני לא מבין במספרים גבוהים כאלה אשר עושים לי סחרחורת וייתכן שיש כאן גוזמא על גוזמא או פליטת מקלדת בכמה אפסים, רק מעניין אותי לשאול האם התירס הנ"ל משמש רק לבמבה? [לטענה שזה זן מיוחד אני שואל] לכאורה לכל חטיפי תירס מנופחים ופרכיות תירס ואולי לעוד כל מיני דברים לא?
זה בדיוק הטענה שלהם נגד הרב דוד, שמה שהרב עובדיה אמר לו שהכל, זה על חטיפי תירס ולא על במבה, אבל במבה זה זן מיוחד שמגודל רק בשביל זה.

זה בדיוק הטענה שלהם נגד הרב דוד, שמה שהרב עובדיה אמר לו שהכל, זה על חטיפי תירס ולא על במבה, אבל במבה זה זן מיוחד שמגודל רק בשביל זה.
זה צ"ע ובדיקה. ודבר פלא הוא. מעניין שעם כל הקידמה בימינו תיתכן מחלוקת כזו במציאות.

תיקון טעות: 1,000,000 שקיות במבה ביום. 20,000,000 בחודש.
אם נצא מנקודת הנחה שבכל שקית יש לכה"פ 25 גרם (ואני סופר רק את החבילות הקטנות. בלי להתחשב שרוב האריזות הן גדולות של 60 או 80 גרם).
240,000,000 (240 מיליון) גרם של במבה בשנה! (כמובן שהאמת היא כפולה ומשולשת בגלל החבילות הגדולות).

תיקון טעות: 1,000,000 שקיות במבה ביום. 20,000,000 בחודש.
אם נצא מנקודת הנחה שבכל שקית יש לכה"פ 25 גרם (ואני סופר רק את החבילות הקטנות. בלי להתחשב שרוב האריזות הן גדולות של 60 או 80 גרם).
240,000,000 (240 מיליון) גרם של במבה בשנה! (כמובן שהאמת היא כפולה ומשולשת בגלל החבילות הגדולות).
עדיין לא קרב זה אל זה, ובפרט שחלק גדול מהבמבה הוא בכלל בוטנים ועוד דברים.

ראשי תחתית