ובכל זאת ביתר פירוט, אפשר בפרטי, אם רצונך בכך כמובן.
אם ישנם אחרים שצפו בהסרטה והם אינם מנועים מלספר בבקשה שיספרו.יותר מזה אני מנוע מלספר.
ובכל זאת ביתר פירוט, אפשר בפרטי, אם רצונך בכך כמובן.
אם ישנם אחרים שצפו בהסרטה והם אינם מנועים מלספר בבקשה שיספרו.יותר מזה אני מנוע מלספר.
בוא נשים את הדברים על השולחן.כבר כתבתי לך ש'במקרה' כל מי שאומר לברך אדמה על במבה הם תלמידי הרב יצחק...
אני לא מבין בסיפור יותר מדי, אבל כפי שזה נראה רוב הרבנים שכתבו שהכל לא יודעים מה המציאות ולא בדקו וביררו את העניין.יש הרבה 'בתי מדרש' ורבנים שאינם נוגעים וקשורים זה לזה. אם 'כולם' [כולל בית מדרשו של הרב משה לוי והרב דוד יוסף והרב אופיר מלכה ושאר תלמידי חכמים שתראה בספריהם] לא מבינים שזה אדמה וכל אחד מטעמו אומר שזה שהכל, ורק בית המדרש של הרב יצחק מבין שזה אדמה - לא נראה לך מופרך?
ממ"נ.יותר מזה אני מנוע מלספר.
עברתי על דבריו מתחילה ועד סוף.וכל הודעה שניה אני רואה שלא באמת עברתם על התשובה של הרב אלקנה שליט"א.
שוב, כותבים בלי התחלה של עיון.הרב דוד יוסף שליט"א כתב לגבי פלאפל שברכתו האדמה אף על פי שהחומוס כתוש ומערבבים בו פתיתי לחם ומטגנים אותו בשמן עמוק ועוד שמים בו תבלינים!
- ועל במבה אין בה שום תבלין, לא מטגנים אותה ולא מערבבים בה כלום חוץ מזילוף מועט של חמאת בוטנים!
מאי נשתנה הפלאפל הזה מכל הבמבות??
הרב אלקנהוכבוד אלוקים הסתר דבר
אולם האמת חייבת להאמר כמעט בכל נושא פוסק היפך כל חכמי הדור
אין לי משהו אישי והדגשתי.צריך לדון בכל דבר לגופו של ענין, ולא לקחת אדם ולהשמיץ אותו על סמך כמה פסקים שכתב. ראיתי כמה ת"ח שעשו להם את זה, וזה מכוער מאוד בעיני. הלכו ובדקו בכל ספריהם ומצאו פסקי הלכה "פיקנטיים" ועל סמך זה הוציאו להם שם רע.
יש לי בעיה לספראם יש בעיה לספר
אולם תלמידו הביא לי כמה ספרים שלו וקראתי סימן אחר סימן וזה הרושם שלי.
כתבתי כמה ספרים.זה הרושם שלך מכמה סימנים בודדים, כפי שפירטת.
זכותי להביע רושם כללי מתוך מכלול של פסקים. על סגנון חשיבה.ובאופן כללי, חידושים מלמדים על גדלות, ועל כתפיים רחבות. ומי שפוחד לחדש, צריך להתבייש ולא להיפך.
אבל אם יש לך הערות ספציפיות ואתה טוען שכל הראיות שלו אינן ראיות וכו', תגיב לגופו של ענין.
אני מכיר את הסרטון הזהאם ישנם אחרים שצפו בהסרטה והם אינם מנועים מלספר בבקשה שיספרו.
כנראה ראית רק חלק מהסרטוןאני מכיר את הסרטון הזה
באו למרן זצ"ל הג"ר יצחק הרב משה ועוד אחד מצפת שהוציא ספר על ברכת הבמבה
הם רצו הקדשה או הסכמה לספר ואז יהיה ראיה שהרב פוסק שצריך לברך אדמה
למעשה הרב נתן למחבר ברכות וסטירות וכו' ולא הסכים להתייחס לגופם של דברים
לא רלוונטי. כי בהמשך הסרטון הדברים ברורים מאד.יש כאלו שמביאים ראיה שהנה, הרב לא הסכים, ויש שדחו שלא רצה להיכנס לנושא שבניו דנים בו כדרכה של תורה ואת והב בסופה
לא נכון בכלל, (במיוחד אם היתה עדות של מרן זצוק"ל)בוא נשים את הדברים על השולחן.
אני די בטוח שאם הרב אלקנה ישראל היה אומר לברך על במבה "האדמה" (עם כל הספר שכתב וכו'), והרב יצחק יוסף היה רואה את זה וממשיך להורות לברך שהכל, שרוב ככל תלמידי הרב יצחק היו מתעקשים לברך שהכל ולא האדמה, (וגם מוצאים הרבה דחיות למש"כ בספר).
אם אתה עברת או מישהו אחר מה הבעיה להוציא קונטרס או משהו על ההערות שלו על ההלכה ברורה??עברתי על דבריו מתחילה ועד סוף.
ואני אומר כאן באחריות מלאה:
שהכל.
ומי שמברך האדמה, מכלל ספק ברכה לבטלה לא יצא. וחמור מכך.
וכבוד אלוקים הסתר דבר
הגבתי ע"ז כבר לפני אם לא ראית...שוב, כותבים בלי התחלה של עיון.
כל הנושא בבמבה זה גידול מיוחד, ובלי זה ברור ששהכל.
מה הקשר לפלאפל ששם ניכר, ואפי' לא גידול מיוחד!
רבונא דכל עלמא!!!!
מבקשים שתגיב על כל ההערות החמורות והכואבות שהעירו לך לעיל, בטרם תמשיך להגיב הודעות שאין בהם ממש.
פלאפל שעובר את כל התהליך הנ"ל יכול להיות שטעם החומוס ניכר...
אולם במבה שאינה עוברת שום הוספת חומרים טעם התירס בוודאות לא ניכר...
אתה מצפה ממני...לא. אנחנו מצפים ומבקשים מ @אור יעקב שיביא אותה מהרב יצחק ומהרב אלקנה.
וכל זמן שלא הביא אותה שלא יספר לנו מה דעת מרן זצ"ל בענין ברכת הבמבה...
כבר הודית לעיל בשם הרב אלקנה שישנה הסרטה.אתה מצפה ממני...
אתם הם אלה שהתחילו אם זה שיש הסרטה. (נגד הכת"י ונגד עדויות של מרן שליט"א ועוד)
"המוציא מחבירו עליו הראיה"
לא. כי סו"ס זה ספק האדמה.- רציתי לדעת אם לרב דוד שליט"א ודעימיה, אם בריך "האדמה" על דבר מסויים ולא כיוון לפטור, אם יברך "שהכל" על הבמבה?